افرادی که در معرض زخم معده هستند باید مواد مغذی زیر را در رژیم غذایی خود اضافه کنند:
میوهها و سبزیجات
خوردن انواع میوهها و سبزیجات، عامل اصلی تقویت پوشش مخاطی در دستگاه گوارش است. این غذاها سرشار از آنتی اکسیدان هستند، از ترشح اسید جلوگیری میکنند و دارای ویژگی محافظت از سلول و ضد التهاب هستند.
فیبر
رژیمهای غذایی حاوی فیبرهای محلول، خطر ابتلا به زخم معده را کاهش میدهند.
پروبیوتیکها
به باکتریهای مفید پروبیوتیک گفته میشود. غذایی که حاوی محتوای باکتریایی فعال است، مانند ماست پروبیوتیک، میتوانند به کاهش عفونت هلیکوباکتر پیلوری (H. pylori) کمک کنند. تحقیقات نشان دادهاند که پروبیوتیکها علائم سوء هاضمه و عوارض جانبی آنتی بیوتیکها را کمی بهبود میبخشند.
ویتامین C
این آنتی اکسیدان قوی، ممکن است در کمک به ریشه کن سازی هلیکوباکتر پیلوری موثر باشد، به خصوص هنگامی که در مقادیر کم و برای مدت طولانی مصرف شود. میوهها، حبوبات و سبزیجاتی مانند پرتقال و گوجه فرنگی حاوی مقادیر زیادی ویتامین C هستند.
روی (زینک)
این ریز مغذی برای تقویت سیستم ایمنی و بهبود زخمها مهم است. صدف، اسفناج و گوشت گاو حاوی مقادیر زیادی روی هستند.
سلنیوم
سلنیوم ممکن است خطر عوارض عفونت را کاهش دهد و همچنین باعث بهبودی زخم شود.
پرهیز از الکل و کافئین
پرهیز از الکل و کافئین نیز میتواند به کاهش خطر ابتلا به زخمهای گوارشی کمک کند. زیرا هر دو باعث افزایش تولید اسید معده میشوند که این موضوع میتواند منجر به زخم معده شود.