نیلوفر حیدری با اشاره به اهمیت وعده صبحانه در سلامت دانش آموزان و افزایش یادگیری آنها گفت: زمانی که ناشتایی(نخوردن صبحانه) افراد کوتاه مدت باشد، بدن سطح قند خون را طوری تنظیم می کند که عملکرد آن مختل نشود، اما اگر مدت زمان ناشتایی طولانی مدت شود، سطح قند خون به شدت افت کرده و مغز قادر به انجام فعالیت های طبیعی خود نیست.
وی افزود: بنابراین اگر دانش آموزان صبحانه نخورند، عملکرد طبیعی مغز آنها دچار مشکل می شود و این امر بر قدرت تمرکز و یادگیری آنها اثرگذار است.
حیدری با تاکید بر لزوم صرف وعده صبحانه گفت: ضروری است که دانش آموزان مدت کوتاهی بعد از بیدارشدن از خواب حتماً وعده صبحانه را صرف کنند.
وی در خصوص بی اشتهایی برخی دانش آموزان در وعده صبحانه گفت: اگر دانش آموزان از شب قبل وعده شام را زودتر صرف کرده و زودتر بخوانند، قطعاً هنگام بیدار شدن از خواب اشتهای کافی را برای صرف صبحانه خواهند داشت.
حیدری گفت: همچنین صرف وعده صبحانه به صورت خانوادگی و در کنار یک سفره قطعاً این وعده را برای دانش آموزان دلپذیرتر خواهد کرد.
حیدری تنوع بخشیدن به وعده صبحانه را راهکار مؤثری برای افزایش اشتهای دانش آموزان برای صرف این وعده عنوان و تصریح کرد: بهتر است در روزهای مختلف صبحانه های متفاوتی برای دانش آموزان در نظر گرفته شود. به طور مثال یک روز تخم مرغ، روز دیگر پنیر و گردو، روز دیگر عدسی و ...
وی افزود: حلیم، املت، کره و مربا و خوراک لوبیا هم گزینه های خوبی برای وعده صبحانه دانش آموزان محسوب می شوند.
این کارشناس تغذیه با بیان اینکه برخی دانش آموزان به خاطر لاغر شدن از صرف وعده صبحانه اجتناب می کنند، گفت: این درحالی است که با عدم صرف این وعده، افراد بیشتر در معرض چاقی قرار می گیرند.
حیدری گفت: با نخوردن صبحانه، قند خون افت پیدا کرده و بدن ضعف می کند و به همین علت اشتهای افراد برای وعده ناهار افزایش می یابد و همین امر زمینه ساز چاقی در افراد خواهد بود.