در این نوشتار قصد داریم شما را با روشهای خلاقانه برای مصرف پودر کلاژن و افزایش تاثیر آن آشنا نماییم.
کلاژن چیست؟
کلاژن در حدود ۷۵ تا ۸۰ درصد از ساختار پوست ما را تشکیل میدهد و پشتیبانی اصلی را برای حفظ و داشتن پوستی صاف، سفت و هیدراته بر عهده دارد. با افزایش سن، توانایی بدن ما برای تولید کلاژن کاهش مییابد، بطوریکه از اواسط دهه ۲۰ زندگی، تولید کلاژن در بدن ما ۱ ٪ در سال کاهش مییابد، و میزان آن پس از یائسگی در زنان در حدود ۵۰-۳۰ ٪ افت پیدا میکند.
عوامل دیگری از جمله سیگار کشیدن، استرس، قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید و مواد سمی و همچنین رژیم غذایی نامناسب نیز میتوانند باعث کاهش میزان کلاژن تولیدی در بدن شوند. در نتیجه کاهش کلاژن منجر به ایجاد چین و چروک، خشکی و افتادگی پوست، موهای نازک، ناخنهای شکننده، درد مفاصل و استخوانها و ... میشود.
طریقه مصرف پودر کلاژن
یکی از ویژگیهای منحصر به فرد پودر کلاژن این است که میتوان آن را با هر غذا یا نوشیدنی مصرف کرد. فرنی صبحگاهی، یک لیوان آب پرتقال، چای، قهوه، آش، سوپ و ... همه اینها برای افزودن پودر کلاژن عالی هستند، بنابراین گزینهای را انتخاب نمایید که برای شما مناسب باشد.
در اینجا چند ایده راحت و آسان در خصوص طریقه مصرف پودر کلاژن را آوردهایم:
پودر کلاژن به راحتی به یک ماست طعمدار تبدیل میشود. زمانی که مقداری از آن را در میان وعده صبح یا بعدازظهر خود مصرف میکنید، میتوانید تکههای توتفرنگی یا مرکبات را نیز به مخلوط اضافه کنید. ویتامین سی موجود در آنها به افزایش جذب کلاژن کمک میکند.
در هنگام پختن تخممرغ، مقداری از پودر کلاژن را در تخممرغها هم بزنید و نیمرو درست کنید. همچنین میتوانید آن را با هر غذای دارای تخم مرغ که دوست دارید امتحان نمایید.
اضافه کردن به دسرها و اسموتیها
اسموتیها و دسرها میتوانند معمولیترین راه برای مصرف پودر کلاژن روزانه شما باشند. سعی کنید این پودر را با یک اسموتی دسر شکلاتی ترکیب کنید. نصف لیوان ماست، یک چهارم لیوان شیر، ۱ عدد موز یخ زده، ۱ قاشق غذاخوری شربت شکلات و یک پیمانه پودر کلاژن را با هم مخلوط کرده و نوش جان کنید.
در هنگام پختن سوپ میتوانید مقدار پودر کلاژن مصرفی خود (به همراه آب استخوان) را به سوپ اضافه نمایید تا از خواص کلاژن بخوبی بهرهمند شوید.
یکی از سادهترین راههای مصرف پودر کلاژن، افزودن آن به غذاها و نوشیدنیهای دلخواه خودتان میباشد. برای جلوگیری از کلوخه شدن، حتما پودر را بخوبی در غذاها مخلوط نمایید. اگر متوجه شدید که پودر کلاژن طعم یا بافت غذا را تغییر میدهد، سعی کنید مصرف آن را کاهش دهید.
اضافه کردن پودر کلاژن به شیرینیهای خانگی یکی از بهترین روشها برای مصرف کلاژن (بویژه برای کسانی که از طعم و مزه آن خوششان نمیآید) میباشد. پس از اضافه کردن تمامی مواد لازم، سعی کنید در مرحله نهایی این پودر را به مخلوط اضافه کنید و با همزن دستی بخوبی هم بزنید.
پودر کلاژن به راحتی در نوشیدنیهای گرم از جمله چای و قهوه حل میشود. سعی کنید آن را کاملا هم بزنید تا از ایجاد تودههای پودر در نوشیدنی خود جلوگیری کنید.
سوالات متداول در خصوص طریقه مصرف پودر کلاژن
در اینجا به برخی از سوالات متداول شما در خصوص نکات و طریقه مصرف پودر کلاژن اشاره میکنیم:
بسیاری از متخصصان مصرف روزانه پودر کلاژن را بین ۵ تا ۱۵ گرم در روز توصیه میکنند. سعی کنید در ماه اول، از ۵ گرم (یک قاشق چایخوری) شروع کنید و از ماههای دوم مقدار آن را به تدریج افزایش دهید.
با این حال، مقدار دوز مصرفی روزانه به سلامت، متابولیسم، سن و بسیاری عوامل دیگر بستگی دارد. اگر بیماری خاصی دارید بهتر است با پزشک متخصص خود مشورت نمایید.
بله به راحتی میتوانید پودر کلاژن خود را به نوشیدنیهای گرم از جمله چای، دمنوش و قهوه اضافه کنید و این یک روش بسیار محبوب برای مصرف آن میباشد.
بسیاری از غذاها با حرارت دادن ارزش غذایی خود را از دست میدهند، اما پودر کلاژن اینطور نیست. دلیل این امر به علت وجود تعداد زیادی از اسیدهای آمینه در هر پپتید (قطعات کلاژن) است. کلاژن نوع اول (کلاژن دریایی) از همه انواع مقاومتر به گرما است، زیرا دارای بالاترین درصد آمینواسیدها میباشد.
پودرهای کلاژن تا ۳۰۰ درجه سانتیگراد (دمایی بسیار بالاتر از پخت و پز معمولی) پایدار هستند. کلاژن را میتوان با انواع نوشیدنیهای گرم، سوپها و خورشها مخلوط کرد، بدون اینکه خواص آن کاهش پیدا کند.
اگرچه از نظر اثربخشی آن مهم نیست، اما اگر در ابتدای شروع مصرف پودر کلاژن هستید، سعی کنید مقدار پودر مصرفی روزانه خود را به تدریج و با تقسیم دوز در طول روز افزایش دهید. به عنوان نمونه یک وعده را در صبح با قهوه و یکی دیگر را بعد از ظهر با چای خود امتحان کنید.
چگونه اثرگذاری مصرف پودر کلاژن را افزایش دهیم؟
برای افزایش اثرگذاری کلاژن، سعی کنید مصرف قند را در رژیم غذایی خود کاهش دهید. قند در فرآیندی به نام گلیکاسیون، به کلاژن آسیب میرساند. همچنین از مقدار ویتامین سی بیشتری استفاده نمایید.
منبع: Romaran