پایگاه خبری آفتاب
۲۶ /خرداد /۱۴۰۵
Tuesday 16 June 2026
کد خبر:۸۶۹۹۶۲
۱۶:۵۵
۱۴۰۲/۰۸/۰۶

توضیح رییس انجمن نجوم کرمانشاه درخصوص ماه گرفتگی امشب

توضیح رییس انجمن نجوم کرمانشاه درخصوص ماه گرفتگی امشب
رئیس انجمن نجوم کرمانشاه جزئیات ماه گرفتگی امشب(ششم آبان) را تشریح کرد.
۱۶:۵۵
۱۴۰۲/۰۸/۰۶
به گزارش آفتاب نیوز،

محمد خدایاری با بیان اینکه ماه گرفتگی امشب از ساعت ۲۱:۳۱ به وقت ایران آغاز می‌شود، گفت: از ساعت ۲۱:۳۱ ماه وارد نیم‌سایه زمین شده و ساعت ۲۳:۰۵ کاملاً درون نیم‌سایه قرار می‌گیرد و گرفت جزیی آغاز می‌شود. 

خدایاری با بیان اینکه ساعت ۲۳:۴۴ گرفت ماه به حداکثر می‌رسد، توضیح داد: در ماه گرفتگی امشب فقط بخش کوچکی از ماه وارد سایه می‌شود. 

رئیس انجمن نجوم کرمانشاه توضیح داد: ساعت ۲۲ دقیقه بامداد فردا(هفتم آبان) ماه از سایه خارج می‌شود، اما همچنان در بخش نیم‌سایه قرار دارد و با خروج ماه از نیم‌سایه زمین در ساعت ۱:۵۶ بامداد، ماه‌گرفتگی به پایان می‌رسد. 

خدایاری با بیان اینکه ماه گرفتگی امشب حدود ۷۸ دقیقه طول می‌کشد، گفت: این ماه گرفتگی تقریبا در همه جای دنیا قابل رصد است.

وی با  اشاره به جزیی بودن ماه گرفتگی امشب، گفت: در این ماه گرفتگی تنها شش درصد از سطح ماه در سایه زمین قرار می گیرد، با این حال گرفت ماه را با چشم غیرمسلح هم می‌توان مشاهده کرد.

خدایاری گفت: ماه گرفتگی امشب آخرین ماه گرفتگی سال ۱۴۰۲ خواهد بود و دیگر تا سال آینده ماه گرفتگی نداریم.

گزارش خطا
ارسال پیام
captcha