مطالعات تیمی از محققان دانشگاه وسترن نیوانگلند نشان میدهد انگور سرشار از مواد شیمیایی است که باعث تقویت باکتریهای روده و کاهش کلسترول میشود. این میوه همچنین حاوی آنتی اکسیدانهایی است که التهاب را کاهش داده و خطر بیماری قلبی و سرطان را کم میکنند.
محققان معتقدند: مصرف منظم انگور میتواند با اثرات رژیم غذایی ناسالم مقابله کند. گفته میشود این «ابر غذای آبدار» چربیهای تصفیه شده و قندهای موجود در غذاهای فرآوری شده را از بین میبرد.
پروفسور جان پزوتو، استاد رشته داروسازی و یکی از نویسندگان این مطالعه، در رابطه با موضوع فوق میگوید: این یک بعد کاملاً جدید به ضرب المثل قدیمی میافزاید: شما همان چیزی هستید که میخورید. انگور در واقع بیان ژنها را تغییر میدهد.
در طول اسن مظالعه، گروهس از موشها از رژیم غذایی پرچرب استفاده کردند که معمولاً در کشورهای غربی مصرف میشد. آنها همچنین روزانه یک مکمل پودر انگور معادل یک ظرف کوچک میوه دریافت کردند.
نتایج نشان میدهد: این جوندگان آزمایشگاهی کبد چرب کمتری داشتند و بیشتر از همسالانشان عمر کردند. پزوتو در این رابطه میگوید: تغییر مشاهده شده در این مطالعه با چهار تا پنج سال بیشتر در زندگی انسان مطابقت دارد.
این تیم همچنین دریافته است که انگور عملکرد نورونها را بهبود میبخشد و از بیماری آلزایمر پیشگیری میکند.
مطالعه دیگری نشان میدهد: انگور علاوه بر خواص دیگر، با افزایش متابولیسم به سوزاندن کالری نیز کمک میکند.
پرفسور پزوتو در این رابطه میگوید: نتایج به دست آمده، حاکی از پتانسیل انگور برای تعدیل بیان ژن، جلوگیری از آسیب اکسیداتیو، القای متابولیسم اسیدهای چرب، بهبود NAFLD و افزایش طول عمر در صورت مصرف همزمان با رژیم غذایی پرچرب است.
این دادهها تأثیر خارق العاده ژنومیک مغذی را نشان میدهند، یک زمینه تحقیقاتی روبه رشد که درک ما از رژیم غذایی و سلامتی را افزایش میدهد.
تحقیقات اخیر همچنین نشان میدهد: خوردن انگور خطر ابتلا به حمله قلبی یا سکته را کم میکند. دانشمندان چینی در حال حاضر روی قرص جوانی کار میکنند که بر پایه انگور است.