برای تقریبا یک قرن بحثهایی در خصوص کلسترول موجود در زرده تخم مرغ و اینکه آیا مصرف آن مناسب است، وجود داشته است. اما اگر شما سفیده تخم مرغ را انتخاب میکنید، باید بگوییم چندین خواص برای سلامتی در آن وجود دارد.
تخم مرغ مادهای کاملا طبیعی است و یکی از بالاترین کیفیتهای پروتئینی در میان غذاهای موجود را داراست.
طبق اعلام دکتر میچ کنتر (Mitch Kanter) مدیر اجرایی مرکز تغذیه تخم مرغ که بازوی تحقیقاتی مرکز «American Egg Board» محسوب میشود، یک تخم مرغ بیش از شش گرم پروتئین و یا ۱۳ درصد ارزش روزانه غذایی (DV) دارد.
سفیده تخم مرغ دارای بیش از نیمی (۴ از شش گرم) پروتئین تخم مرغ را داراست. مجله علمی «Proteome Science» در خصوص عملکرد بیولوژیکی سفید تخم مرغ که به آن «آلبومن» (albumen) نیز گویند، مینویسد: سفیده تخم پرندگان مانند یک ضربه گیر عمل میکند و زرده را در جای خود نگه میدارد، یک سد ضد میکروبی را شکل داده و پروتئین، آب و دیگر مواد مغذی را برای جنین در حال رشد فراهم میکند.
علاوه بر این نقش بیولوژیکی، تخم مرغ منبعی ارزان پروتئین با کیفیت بالا برای صنایع غذایی محسوب میشود.
به گفته دکتر میچ کنتر، سفیده تخم مرغ، منبع خوبی از ریبوفلاوین و سلنیوم است. افزون بر آن، سفیده تخم مرغ دارای ۵۴ میلی گرم پتاسیم است که یک ماده معدنی ضروری به حساب میآید.
سفیده تخم مرغ
سفیده تخم مرغ یک غذای کم کالری محسوب میشود. یک تخم مرغ بزرگ حاوی ۵۵ کالری در زرده خود است؛ اما تنها ۱۷ کالری در سفیده آن وجود دارد. سفیده تخم مرغ فاقد چربی اشباع شده و یا کلسترول است و انتخاب مناسبی برای افرادی محسوب میشود که بایستی مراقب سطح کلسترول خود باشند و یا از دیابت و یا بیماری قلبی رنج میبرند. سفیده تخم مرغ همچنین حاوی کربوهیدرات کمی است و قند ندارد.