در کشور ما سرانه مصرف شیر طی سالهای گذشته به علتهای مختلف کاهش یافته و از استانداردهای جهانی و پیشنهادهای سبد غذایی مطلوب برای جامعه ایرانی مبنی بر مصرف روزانه ۲۵۰ گرم لبنیات فاصله بسیار زیادی دارد. این امر میتواند زمینه ساز شیوع بیماریهایی همچون فشار خون بالا، سرطان، پوکی استخوان و حتی شکستگیهای متعدد استخوانی شود. همچنین کاهش مصرف شیر در جامعه میتواند منجر به تاخیر در رشد استخوانی و کوتاهی قدی نسل جدید نیز شود.
معرفی گروه شیر و لبنیات:
این گروه شامل شیر، ماست، پنیر، دوغ، کشک و بستنی ساده است. مواد غذایی مانند سرشیر، خامه، کره و پنیرخامهای جزو گروه چربیها است و در این گروه قرار نمیگیرد.
ﺷﻴﺮ ﻭ ﺍﻫﻤﻴﺖ ﻣﺼﺮﻑ ﺁﻥ
ﺷﻴــﺮ ﻳک ﻏﺬﺍی ﻛﺎﻣﻞ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺑﻪ ﺩﻟﻴﻞ ﺩﺍﺭﺍ ﺑﻮﺩﻥ پروتئین با کیفیت بالا، ﺍﻧﻮﺍﻉ مواد معدنی ﻭ تعدادی ﺍﺯ ﻭﻳﺘـﺎﻣﻴﻦ ﻫـﺎ ﻧﻘـﺶ ﻣﻬﻤی ﺩﺭ رشد، ارتقای سلامت جسم، افزایش هوش و قدرت فراگیری، افزایش توان کار، دیر از کار افتادگی و افزایش طول عمر ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺩﺍﺭﺩ. ﺗﻨﻮﻉ ﺍﺟﺰﺍی ﻏﺬﺍﻳی ﺩﺭ ﺷﻴﺮ ﺑﺎﻋﺚ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﺎ ﻣﺼﺮﻑ ﻳک ﻟﻴـﻮﺍﻥ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺩﺭ ﺭﻭﺯ ﺑﺘﻮﺍﻥ ﺑﺨﺶ ﻋﻤﺪﻩ ﺍی ﺍﺯ ﻣﻮﺍﺩ ﺿﺮﻭﺭی ﻣﻮﺭﺩﻧﻴﺎﺯ ﺑﺪﻥ ﺭﺍ ﺗـﺎﻣﻴﻦ ﻛـﺮﺩ. شیر ﺣﺎﻭی چربیهای ضروری ﻣﻮﺭﺩﻧﻴﺎﺯ ﺑﺪﻥ است. ترکیبات طبیعی موجود در شیر عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود بخشیده و با خنثی کردن سموم در شرایط آلودگی هوا، از دستگاه تنفس و قلب و عروق محافظت میکند.