سازمان جهانی بهداشت بت تاکید بر مصرف غذای سبک و سرشار از ویتامینها و مواد معدنی و مصرف میوه و سبزیجات در وعدههای افطار، شام و یا سحری تبه روزهداران توصیه کرده است:
- مصرف آب را فراموش نکنید. قبل از غذا مقدار زیادی مایعات بنوشید تا دچار کم آبی نشوید. آب و شیر گزینههای خوبی از مایعات هستند، اما نوشیدنیهای حاوی قند و کالری را محدود کنید.
- سوپ میل کنید. سوپها یک انتخاب عالی برای افطار هستند، زیرا بدن شما را هیدراته نگه میدارند و سرشار از ویتامینها و مواد معدنی هستند. سوپهای غنی از مواد مغذی مانند سبزیجات و غلات را انتخاب کنید و از مصرف سوپهای خامهای خودداری کنید.
- سبزیجات مصرف کنید. سبزیجات سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و فیبر هستند.
- کربوهیدراتهای سالم را انتخاب کنید. وعده افطار باید حاوی کربوهیدراتهای سالم و پیچیده یعنی سبوس دار باشد. ماکارونی سبوس دار و نان سبوس دار میتوانند انتخابهای خوبی باشند. کربوهیدراتهای پیچیده منبع عالی فیبر و مواد معدنی و همچنین انرژی هستند.
- پروتئین بدون چربی میل کنید. در افطار، مصرف پروتئینهای بدون چربی سالم مانند گوشت، شیر، ماست، تخم مرغ، پنیر، ماهی و مرغ بسیار مهم است. اینها حاوی انواع اسیدهای آمینه هستند و برای حفظ و تولید توده عضلانی حیاتی هستند.
- در وعده غذایی خود عجله نکنید. خوردن بیش از حد یکباره و خیلی سریع غذا، میتواند باعث سوء هاضمه و سایر مشکلات معده شود. آهسته غذا خوردن و مصرف وعدههای کوچکتر، برای سلامت کلی شما بهتر است و بهترین راه برای جلوگیری از افزایش وزن است.
- از مصرف غذاهای پرچرب، سدیم و قند در وعدههای سحر و افطار پرهیز کنید. از خوردن غذاهای سرخ شده نیز خودداری کنید. بهجای آن غذاها را بپزید و یا بخارپز و کباب کنید. به جای نمک از گیاهان و ادویه جات استفاده کنید. به جای شیرینیها، کیکها یا سایر محصولات پخته شده حاوی شکر تصفیه شده یا شیرین کنندههای مصنوعی، از میوههایی استفاده کنید که حاوی قندهای طبیعی هستند.