آنتی اکسیدان، از تکثیر و گسترش سلولهای سرطانی در سراسر بدن جلوگیری میکند.
فولات موجود در نخود نقش مهمی در پیوند و ترمیم DNA داشته و از تشکیل سلولهای سرطانی ناشی از تغییر DNA جلوگیری میکند.
نخود همچنین حاوی سلنیوم، ماده معدنی است که معمولا در میوهها و سبزیجات پیدا نمیشود.
سلنیوم عملکرد آنزیمهای کبد را بهبود داده و به از بین بردن ترکیبات سرطان زا در بدن کمک میکند.
سلنیوم همچنین از التهاب جلوگیری کرده و میزان رشد تومور را کاهش میدهد. فیبر بالا و ویتامینهای C و B۶ موجود در نخود، همگی به سلامت قلب کمک میکنند.
نخود سرشار از فیبر غذایی است. وقتی با حبوبات دیگر استفاده شود، منبع عالی از پروتئین میسازد.
مقدار بالای فیبر به کاهش مقدار کلی کلسترول در خون کمک کرده و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را پایین میآورد. مصرف منظم نخود میتواند سطح کلسترول بد در خون را پایین بیاورد. نخود حاوی آهن، فسفر، کلسیم، منیزیم، منگنز، روی و ویتامین K است. همه این ویتامینها و مواد معدنی به ساخت و حفظ ساختار استخوان و قدرت دادن به آن کمک میکند.