محققان چینی دادههای گروهی متشکل از ۹۸ هزار نفر را که در یک مطالعه سرطان در آمریکا شرکت داشتند، تجزیه و تحلیل کردند و دریافتند که خطر ابتلا به سرطان ریه در افرادی که کمترین میزان چربی را در رژیم غذایی خود داشتند، ۲۴ درصد کمتر است.
این کاهش در سیگاریهایی که رژیمهای غذایی کمچرب داشتند، با ۲۹ درصد کاهش خطر بارزتر بود. این نتایج در نشریه تغذیه، سلامت و پیری (The Journal of Nutrition, Health and Aging) یافته است. به طور کلی، نتایج این تحقیقات نشان میدهند که رژیمهای غذایی سرشار از چربیهای اشباع شده با ۳۵ درصد افزایش خطر ابتلا به سرطان ریه به طور کلی و دو برابر خطر ابتلا به سرطان ریه سلولهای کوچک مرتبط است.
محققان دادههای مربوط به بررسی سرطان پروستات، ریه، کولورکتال و تخمدان را به عنوان بخشی از این مطالعه مشاهدهای تجزیه و تحلیل کردند. شرکتکنندگان در این تحقیق بین نوامبر ۱۹۹۳ تا ژوئیه ۲۰۰۱ انتخاب شدند و دادههای مربوط به بروز سرطان و مرگ در آنها بین سالهای ۲۰۰۹ و ۲۰۱۸ گردآوری شد. سوابق پزشکی شرکت کنندگان در برگیرنده اطلاعاتی در مورد خوراکیهای مصرفی آنها بود. این اطلاعات از طریق یک پرسشنامه رژیم غذایی که در آن در مورد کالری مصرفی، درشت مغذیها، و مقدار غذایی که شرکت کنندگان از قسمتهای مختلف هرم غذایی میخوردند، مانند میوهها و سبزیجات، لبنیات، گوشت بدون چربی و قندهای اضافه شده پرسیده شده بود، ارائه شد.
میانگین سنی شرکتکنندگان در مرحله پیگیری ۶۵ سال بود، گروه عمدتا سفیدپوست بودند و ۴۷.۹۶ درصد از شرکتکنندگان مرد بودند. محققان این دادهها را با اطلاعات جمع آوری شده در مورد بروز سرطان، مرحله بندی و نوع آن ترکیب کردند. آنها همچنین دادهها را با عوامل مخدوش کننده، از جمله سطح فعالیت، سن، تحصیلات، قد، نژاد، وزن، سیگار کشیدن یا عدم مصرف سیگار، دیابت و مصرف آسپرین منطبق کردند.
پس از محاسبه نمرات رژیم غذایی کمچرب، محققان دریافتند که شرکتکنندگان در بالاترین چارک، مسنتر و زن هستند، اما معمولا سفیدپوست نیستند و در مقایسه با افرادی که در پایینترین چارک هستند، سطح تحصیلات بالاتری دارند و دارای بالاترین رژیمهای غذایی هستند.
افرادی که سابقه خانوادگی سرطان ریه داشتند نیز بیشتر از نظر جسمی فعال بودند و شاخص توده بدنی (BMI) کمتری داشتند. افرادی که در بالاترین چارک رژیمهای غذایی کمچرب بودند، سدیم و کلسترول کمتری مصرف کردند.
نتایج نشان داد رابطه معکوس بین رژیمهای غذایی کم چرب و خطر ابتلا به سرطان ریه وجود دارد. این امر برای افراد سیگاری بارزتر بود و در این افراد رژیمهای غذایی پرچرب با خطر بالاتر سرطان ریه سلولهای کوچک مرتبط بود و رژیمهای غذایی کم چرب با خطر کمتر سرطان ریه ارتباط داشت.
نویسندگان مطالعه حاضر گفتند که یافتههای آنها توسط تحقیقات دیگری که به طور مشابه نشان میدهد که رژیمهای غذایی کم چرب میتوانند با خطر کمتر برخی سرطانهای دیگر مرتبط باشد پشتیبانی میشود. آنها به مطالعهای در بیوبانک بریتانیا اشاره کردند که نشان داده بود رژیمهای غذایی سرشار از گوشت قرمز و فرآوری شده با سرطان ریه مرتبط هستند. به گفته آنها، تحقیق اخیر اولین مطالعهای بود که در آن به تاثیر رژیمهای غذایی کم چرب بر خطر سرطان ریه پرداخته شده است.
دکتر نیلش وورا، مدیر پزشکی مؤسسه «سرطان مموریال کرتاد» در لانگ بیچ، کالیفرنیا، که در این تحقیق دخالتی نداشت، گفت که به نظر او این مطالعه جالب بود چرا که این یک یافته شگفت انگیز است که به طور ویژه به سرطان ریه اشاره دارد. در سرطان سینه یک ارتباط شناخته شده بین رژیم غذایی پرچرب، چاقی وعود سرطان وجود دارد. من اطلاعات مشابهی در مورد سرطان ریه ندیده بودم.