مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه اطلاعات فضای مجازی قابل استناد نیست؛ در خصوص میزان بلانکیت در قند، شکر و نبات توضیحاتی داد.
به گزارش ایلنا، عبدالعظیم بهفر گفت: سدیم هیدروسولفیت با نام تجاری بلانکیت یک ترکیب گوگردی است که در صنعت تولید غذا ترکیبات گوگردی به عنوان دودی کردن محصول، افزایش طول عمر (نگه دارنده) و رنگ زدایی استفاده میشود. در کارگاههای تولیدی نبات به منظور ایجاد رنگ سفید محصول و همچنین ظاهر بهتر آن از بلانکیت استفاده میشود.
بهفر ادامه داد: نتایج مطالعاتی که به منظور بررسی مقادیر باقی مانده بلانکیت در قند، شکر و نباتهای تولیدی کارگاهها انجام شد؛ نشان داده است که در هیچکدام از بلانکیتهای استفاده شده به عنوان افزودنی در فرآوری تولید نبات و قند و شکر و نمونههای گرفته شده، غلظت بلانکیت بیشتر از حد تعیین که در قند و نبات ۱۰ میلی گرم بر کیلوگرم و شکر ۱۵ میلی گرم بر کیلوگرم، نبود. بیشترین و کمترین مقدار بلانکیت به ترتیب ۹/۳۳۸ و ۱/۵۳ میلی گرم بر کیلوگرم بود.
مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو تاکید کرد: نتیجه بیانگر میزان کم بلانکیت موجود در قند، شکر و نبات بوده است که دلیل آن نیز به ارائه آموزش و نظارتهای مکرر ارزیابی شد، پس قاطعانه اعلام میشود میزان بلانکیت در نمونهها کمتر از حد مجازی بود که شایعات به آن دامن میزنند.
بهفر افزود: امروزه به دلیل دسترسی آسان به ابزار، شاهد تولید محتواهای بی شمار در مقولههای مختلف از جمله مباحث مرتبط با حوزه سلامت و غذا هستیم که طبیعتاً مطالب مورد بحث به لحاظ علمی، فنی و تخصصی مورد تأیید نیستند. منطقی و آسانترین راه پیگیری مطالب، از حوزههای تخصصی است لذا به عنوان یک پیشنهاد مهم تاکید میشود به هیچ وجه فضای مجازی پیوست انتخاب و تصمیم گیری قرار نگیرد.
و این به خاطر مواد سفید کننده ای است که در فرایند تولید قند بکار می رود.