محققان در دو مطالعه دریافتند پروتئینها و پروبیوتیکها ظاهرا سرعت هضم کربوهیدراتها را آهسته و از افزایش قند خون که باعث دیابت نوع ۲ میشود، پیشگیری میکند.
هوی گوی منگ پژوهشگر دانشگاه تافتز در بوستون که مدیریت یکی از مطالعات را به عهده داشت، گفت: مصرف ماهی تن با یک تکه نان سفید در قیاس با مصرف تنها کربوهیدراتها قند خون را کندتر افزایش میدهد.
علاوه بر این، محققان دریافتند افرادی که رژیم غذایی ویژه پرفشاری خون داشتند و در آن از غذایهای سرشار از پروبیوتیک استفاده کردند، سطح قند خون آنها به طور چشمگیری کاهش یافت.
تیم تحقیق ۲۰ شرکت کننده را به چهار گروه تقسیم کرد و از هر گروه خواست از غذای مخصوصی مصرف کنند؛ همچنین سطح قند خون آنها در فواصل منظم حدود ۲ ساعته اندازه گیری شد.
این گروهها نان سفید را همراه با غلات (کربوهیدرات ها)، ماهی تن (پروتئین)، کره بدون نمک (چربی) یا غلات جود دوسر (فیبرها) مصرف کردند.
به گفته محققان، کربوهیدراتها اغلب به تنهایی مصرف نمیشود، زیرا وعدههای غذایی عمدتا شامل ترکیبی از کربوهیدرات ها، چربی ها، پروتئینها و فیبر است.
پروتئین انتشار قند به داخل جریان خون را کند میکند، اما تیم تحقیق اثر مشابهی را در چربی و یا فیبر نیافتند.
در مطالعهای دیگر، از ۸۰ مبتلا به پرفشاری خون که از رژیم غذایی مخصوص این عارضه پیروی میکردند، خواسته شد مواد غذایی پروبیوتیک را جایگزین سایر گزینهها کنند، برای مثال آنها میتوانستند ماست غنی از پروبیوتیک را به عنوان غذای لبنی کم چرب جایگزین کنند و یا میان وعدههای پروبیوتیک موسوم به گرانولا و یا نوشیدنیهای پروبیوتیک مصرف کنند.
شرکت کنندگانی که پروبیوتیکها را به رژیم غذایی خود افزودند، فشار خون آنها در قیاس با سایر گروهها تفاوتی نداشت، اما قند خون ناشتا و سطح هموگولوبین A۱C آنها که شاخصی استاندارد برای سطح قند خون است، بیش از پیش کاهش یافت.
نتایج هر دو مطالعه این هفته در جلسه سالانه انجمن قلب امریکا در نیواولئان ارائه شد.