آفتابنیوز : آفتاب: روزنامههای اصلاح طلب امروز تیترهای خود را از میان سخنان سید محمد خاتمی برگزیدهاند، روزنامههای اقتصادی موضوع خوشهبندی را مورد توجه قرار دادهاند و روزنامههای حامی دولت هم مطابق معمول این چند ماه علیه جنبش سبز و این که دیگر کارشان تمام شده است، تیتر زدهاند.
"22 بهمن امسال پیام های جدیدی برای بشریت دارد" عنوان اول ابرار است که از زبان محمود احمدی نژاد نقل شده، رسالت همین گزارش را با عنوان "ملت نومیدی بر اردوی دشمن حاکم می کند" نقل کرده، آفتاب یزد از قول محمد خاتمی نوشته "معتقدیم ذات حکومت اسلامی مبتنی بر مردم است" و بهار از همین مقام نوشته "چهرهها به مردم پشت نکردهاند".
"عقبنشینی نمیکنم" از زبان آیت الله یزدی تیتر اول ابتکار است، اعتماد از همین مقام نقل کرده "وظیفه نداریم سکوت کنیم" و "اعتراف فتنهگران: به آخر خط رسیدهایم" تیتر کیهان است.
"خوشهبندی یارانهها اصلاح میشود" گزارش اصلی جام جم است، دنیای اقتصاد در عنوان اول خود به "اوضاع تولید پس از یارانهها" پرداخته، مردمسالاری و جهان صنعت در صدر اخبار خود پرسیدهاند "توقف توپولف ها منوط به نظر روسیه؟" و آرمان "خواب دهساله سهام عدالت" را بررسی کرده است.
"بهره برداری از صدها طرح عمرانی و صنعتی در نخستین روز از دهه فجر" تیتر اصلی روزنامه جمهوری اسلامی است و "روز باشکوه پایتخت" گزارش اصلی تهران امروز درباره تونل توحید است.
داوود هرمیداس باوند در مقاله ای در آرمان تحولات تازه در روابط ایران و آمریکا را بررسی کرده و نوشته با آمدن اوباما تلاش میشد روابط با ایران از طریق گفت و گوهای دوجانبه و پیگیری مسیر دیپلماسی مسائل مختلف به ویژه تکنولوژی هستهای دنبال شود. این استراتژی با توجه به عکس العملهایی به تدریج به پیگیری جمعی از سوی گروه 1+5 نزدیک شد. رئیس جمهور آمریکا با رویکرد تاکیدی خود بر دیپلماسی از چند جانب تحت فشار گرفت.
این استاد دانشگاه با بررسی منابع مختلف فشار به رییس جمهوری آمریکا به این نتیجه رسیده که همواره چه در قطعنامههای شورای امنیت و چه در رویکرد آمریکا در مورد ایران ضمن تاکید بر احتمال اعمال تحریمهای سنگین تر، تصریح میشود که باب مذاکره همواره باز است. پس رویکرد آمریکا در برابر ایران و اظهار نظرها در این مورد تغییری نکرده است.
کیهان در سرمقاله خود درباره آمادگی هواداران جنبش سبز برای حضور در مراسم سالگرد انقلاب نوشته بر مبنای اطلاعات موجود کانون فتنه اکنون تلاش می کند به هر نحو ممکن خود را از زیر بار له کننده حماسه 9 دی بیرون بکشند و لذا به دنبال آن است تا بتواند روش هایی برای اخلال در تظاهرات بزرگ 22 بهمن بیابد.
این روزنامه هوادار دولت بدون ذکر منبع خود نوشته اطلاعات نشان می دهد البته تلاش این کانون بیش از آنکه ناشی از احساس توانایی برای شکل دهی به یک حرکت جدید باشد ناشی از این است که این افراد احساس می کنند اگر در 22 بهمن حماسه ای بزرگ تر از 9 دی خلق شود آن وقت دیگر همه چیز تمام خواهد شد.
جمهوری اسلامی در سرمقاله خود به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب از مسوولان دولتی خواسته این حس را در قاطبه مردم ایجاد کنند که آنچه از سوی دولت تدارک دیده شده در چارچوب منافع ملی و آسایش و آرامش آحاد جامعه است. در چنین حالتی است که می توان انتظار داشت عزمی عمومی و قدرتمند برای کمک به تحقق اهداف عالیه ترسیم شده در میان مردم ایجاد گردد.
به نوشته این روزنامه نقطه مقابل این رفتار کوبیدن بر طبل اهداف است که ناگزیر انسان را به ورطه شعارزدگی می کشاند چرا که این توقع ایجاد می شود که جای خالی ارتباطی مبتنی بر اعتماد صداقت و شفافیت را بین مردم و حاکمیت بزرگنمایی اهداف پر کند که همان شعارزدگی است.
سرمقاله روزنامه جمهوری اسلامی اضافه کرده به نظر می رسد حال که به دلائل و علل متعدد شاهد همزمانی طرح چند مقوله حساس و مهم هستیم شایسته است متولیان بررسی و اجرای این برنامه ها و قوانین با محرم دانستن مردم زوایای مختلف و بعضا نامشخص این برنامه ها، از جمله هدفمندسازی یارانه ها، بودجه سال 89 و برنامه پنجم را برای مردم تشریح و تبیین کنند تا رفع نگرانیها شود.
سیدجواد سیدپور در سرمقاله تهران امروز نقل کرده که پیشتر از این، روزی خبرنگار یکی از خبرگزاریها آمد و گفت: «خبری نداری علیه شهرداری باشد؟» با تعجب گفتم: «چرا؟» گفت: «به ما گفتهاند برای هر خبری که علیه شهردار و شهرداری بیاوری پاداش خوبی میدهند.» اما چرا باید فضا بهگونهای بشود که عدهای کامشان را از تلخی دیگران شیرین کنند؟ چرا عدهای برای فرو افتادن دیوارهای تونل توحید لحظهشماری میکردند؟ مگر تونل توحید جای چه کسی را تنگ میکرد؟
نویسنده این مقاله پرسیده مگر نه این است که هر روز تاخیر در این پروژه بزرگ هزینههایی به شهر و شهروندان آن تحمیل میکرد، پس چرا زود راه افتادن آن برای برخی باعث تشویش شده بود و از جمله تصادف ساده را جوری منعکس کرده اند انگار فاجعهای در حد خارج شدن قطار تهران – مشهد از ریل یا سقوط هواپیمای توپولف هواپیمایی تابان رخ داده است.
جام جم در گزارش اصلی خود نوشته خوشه بندی ها اصلاح می شود و اضافه کرده با روشن شدن اشکالات خوشهبندی مردم در دریافت یارانه، هم دولت و هم مجلس به این سو رفتهاند که یا خوشهبندیها را اصلاح کنند و یا دامنه پوششی آن را به تمام افراد جامعه افزایش دهند.
به گزارش خبرنگار جام جم در حالیکه بیشتر افرادی که سال گذشته اطلاعات اقتصادی خود و خانوار تحت پوششان را به ستادهای تعیین شده از سوی مرکز آمار ایران اعلام کرده بودند، از خوشهبندی خانوار خود مطلع شدهاند، اعتراضات زیادی نسبت به خوشهبندیها صورت گرفته است بیشتر شهروندان میخواهند بدانند بر چه اساسی و با در نظر گرفتن کدام ملاک در خوشهخاصی قرار دارند.
کدام چشمانداز عنوان سرمقاله دنیای اقتصادست که در آن صادق جنان صفت نوشته این بیشتر به یک افسانه شبیه است که شرکتهای پیمانکاری فعال در صنعت برق، 5 هزار میلیارد تومان از دولت طلب دارند و این طلب از 3 سال پیش روندی فزاینده گرفته است. اما این حرفی است که روزگذشته یکی از اعضای کمیسیون انرژی مجلس قانونگذاری ایران بر زبان آورده و صحت آن را تایید کرده است.
به نوشته این اقتصاددان جدای از اینکه این موضوع چگونه شروع شده، چه فرجامی خواهد داشت، شرکتهای پیمانکاری برای دریافت طلب خود چه کرده وچه پاسخهایی شنیدهاند و... مساله مهم، وفای به عهد است که به نظر میرسد در این موضوع خاص نادیده گرفته شده است.
در پایان مقاله دنیای اقتصاد آمده نوع تعامل دولت با شرکای اقتصادی خود، تصویری ناراحت کننده از مشکلات در سطوح کلان و میانی کسب و کار در ایران را در برابر دیدگان قرار میدهد. برای اینکه حال و روز کسب و کار ایرانیان از ناخوشی فعلی بیرون آید و تصویر روشنی از آینده ترسیم شود، راهی جز اعتمادسازی نیست.
آرمان در عنوان اصلی خود خبر داده که میوه سهام عدالت ده سال دیگر می رسد و در متن گزارشی از قول رئیس سازمان خصوصی نوشته سهام شرکتهای واگذار شده تا 10 سال در وثیقه خواهد ماند و 43 میلیون نفری که سهام عدالت میگیرند، نمیتوانند در یک روز سهام خود را در بورس عرضه کنند.
آرمان نوشته با استناد به گفتههای سخنگوی سازمان خصوصیسازی میتوان به این نتیجه رسید که سهام عدالت که ابزاری برای مهرورزی دولت به مردم بود 10 سال دیگر شکل واقعی به خود خواهد گرفت و افرادی که در مرحله اول سودی دریافت کردهاند در سال 95 میتوانند برگه سهام عدالت خود را به فروش برسانند.
جهان صنعت به گفته های روز گذشته رییس سازمان هواپیمایی کشوری پرداخته که با تاکید بر اینکه این سازمان هیچ ضعف و قصوری در بروز سوانح هوایی اخیر نداشته است گفته ایرادهائی که در موتور هواپیماهای توپولوف 154 مشاهده شد به کارخانه سازنده آن (روسیه) گزارش شده و ادامه پرواز این نوع هواپیما در کشور به اعلام نظر این کارخانه بستگی دارد.
روزنامه نگاران ایرانی در روزهای گذشته از وزارت راه پرسیده بودند چرا با وجود این که هواپیمائی روسیه تمامی توپولف های خود را از دور حذف کرده و به هواپیماهای غربی متوسل شده ایران همچنان به اجازه توپولف ها ادامه می دهد.
این مقام دولتی به نوشته جهان صنعت تصریح کرده قبلا این ضعف در موتور هواپیماهای توپولوف را مشاهده نکرده بودیم و در سانحه قزوین به این نتیجه رسیدهایم.