پایگاه خبری آفتاب
۱۹ /خرداد /۱۴۰۵
Tuesday 09 June 2026
کد خبر:۹۵۵۷
۱۰:۳۳
۱۳۸۴/۰۵/۲۵

كابينه‌ي پيشنهادي نه كارآمد است و نه قوي

۱۰:۳۳
۱۳۸۴/۰۵/۲۵
به گزارش آفتاب نیوز، دكتر عماد افروغ در گفت‌وگو با ايسنا، با بيان مطلب بالا گفت:« شايد از انتخاب افراد براي وزارت‌خانه‌ها اين تصور بوده كه آنها نياز به فكر كردن و سياست‌گذاري ندارند و اين كار از طرف رييس جمهور انجام مي‌گيرد و آنها فقط اجرا مي‌كنند. درحالي كه رييس جمهور بايد بر وزراء نظارت داشته و نواقص آنها را تذكر دهد.»

وي با بيان اينكه «من تصور مي‌كردم در هر كدام از بيست و يك وزارتخانه قوي‌ترين، كارآمدترين و استراتژيك‌ترين افراد انتخاب مي‌شوند و نه افرادي كه در آن حوزه سابقه نداشته و يا تجربه‌ي كافي ندارند»، افزود:« من نمي‌گويم كه به سراغ افرادي كه سال‌ها مدير بوده و فرصت را از دست داده‌اند برويم، بلكه مي‌توان افرادي را انتخاب كرد كه متفكر بوده و دغدغه‌ي انقلاب و اصول آن را داشته و سال‌ها در وزارت‌خانه‌ها خدمت كرده اما بنابر دلايلي كنار گذاشته شده‌اند.»

رييس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي، تصريح كرد:« احساس مي‌كنم چينش اصولگرايي و عدالت‌خواهي كه در اين سال‌ها به اوج خود رسيده آنقدر اهميت دارد كه آقاي احمدي‌نژاد براي چيدن كابينه‌اش رايزني‌هايي با افراد حقيقي و حقوقي انجام دهد.»

افروغ افزود:« افرادي كه در اطراف ايشان قرار دارند يا با ايشان تعامل نكرده و يا تعاملات و رايزني‌ها را به گوش ايشان نرسانده‌اند و در اين بين قصوري انجام شده است.»

نماينده‌ي مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي، گفت:« من هنوز اطلاع كافي از ويژگي‌هاي فردي كابينه‌ي پيشنهادي و ميزان تناسب‌شان با دولت پيشنهادي از يك‌سو و توجيه‌پذير بودن اين چينش در كنار يكديگر ندارم و نمي‌توانم قضاوت نهايي بكنم.»

رييس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي، با بيان اينكه در يك نگاه اجمالي و شناخت كلي كه از برخي كانديداها داريم اشكالاتي در كابينه‌ي پيشنهادي وجود دارد، گفت:« به نظر مي‌رسد برخي افراد تخصص لازم و تجربه‌ي كافي را از حوزه‌ي وزارت پيشنهادي به آنها برخوردار نيستند.»

وي گفت:« هم‌چنين تركيب كابينه نيز تركيب مناسبي نيست زيرا برخي افرادي كه در اين كابينه گذاشته شده‌اند با رويكردي كه در گذشته نسبت به گفتمان عدالت‌خواهي مطرح شده بود، تضادهايي را داشته‌اند.»

نماينده‌ي مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي، اظهارنظر كرد:« با توجه به اينكه شعار آقاي احمدي‌نژاد گفتمان عدالت‌خواهي بود و ايشان با اين شعار پيروز شدند ولي سوابق برخي از افرادي كه در اين كابينه قرار دارند؛ با اين گفتمان تناسبي نداشته و هم‌چنين برخي در اردوگاه‌هاي رقيب كار مي‌كردند.»

افروغ ابراز عقيده كرد:« آنطور كه ما و جامعه توقع داشتيم و نيازها و مطالبات مي‌طلبيد كابينه‌اي كه پيشنهاد شده كارآمد، قوي و متناسب با نيازهاي جامعه نيست؛ زيرا برخي افراد پيشنهاد شده ظاهرا كار مديريت خود را از صفر شروع مي‌كنند.»

رييس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي، با بيان اينكه ممكن است آقاي احمدي‌نژاد بگويد كه ما مي‌خواهيم از صفر شروع كنيم، افزود:« مديريت ما اقتضاء نمي‌كند كه از صفر شروع كرده و تجربه‌ي بيست و شش ساله را در نظر نگيريم زيرا وقتي يك نفر در حساس‌ترين جايگاه يك وزارت‌خانه قرار مي‌گيرد حتما بايد نسبت به آن شناخت كافي داشته باشد.»

نماينده‌ي مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي، با تاكيد بر اين مطلب كه مسووليت كابينه برعهده‌ي رييس جمهور است، گفت:« با توجه به گفتمان اصولگرايي و عدالت‌خواهي به جاست كه توقع داشته باشيم ايشان يك كابينه‌ي قوي را به مجلس معرفي مي‌كرد.»

وي ادامه داد:« ناراحتي من اينجا مضاعف مي‌شود كه اين حرف‌ها به ايشان گفته شده، اما متاسفانه به اين مسائل توجه نكرده و اين كابينه‌ي ضعيف را معرفي كرده‌اند. البته بايد دلايل ايشان را نسبت به اين افراد جويا شد.»

رييس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي، با بيان اينكه چالش‌هاي زيادي را در پيش‌رو خواهيم داشت، ابراز اميدواري كرد كه مجلس نقش خود را به خوبي ايفاء كرده و به ويژگي‌هاي فردي و ساختاري افراد پيشنهادي براي هر يك از وزارتخانه‌ها توجه كند.

افروغ ابراز داشت:« سالم بودن برخورداري از سلامت نفس و مومن بودن ويژگي‌هاي لازم براي هر وزيري است؛ اما كافي نيست.»

نماينده‌ي مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي، گفت:« مجلس هفتم در يك مقطع حساسي قرار دارد كه اگر اسير مصحلت‌سنجي كاذب يا اسير جناح‌بندي بشود و كلا به كابينه‌ي پيشنهادي به صورت كوركورانه و بدون تحقيق راي اعتماد دهد كشور را با چالش‌هاي جدي روبرو خواهد كرد.»

وي ابراز اميدواري كرد كه رييس جمهور صحبت‌هاي افراد متدين و دلسوز را بشنود و دست به اصلاحاتي در كابينه بزند. زيرا اگر اين كار صورت نگيرد و وزرايي براي وزارتخانه‌ها انتخاب شوند كه همسو با آنها نباشند خود افراد وزارتخانه‌ها دست به يك‌سري واكنش‌هايي خواهند زد.

رييس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي، به خبرنگار ايسنا گفت:« من شخصا معتقدم حداقل شش الي هفت نفر از اعضاي كابينه‌ي معرفي شده با گفتمان عدالت‌خواهي همسو نبوده و از كارآمدي لازم برخوردار نيستند و نبايد به آنها راي داد و من شخصا به آنها راي نمي‌دهم.»

رييس كميسيون فرهنگي مجلس درباره وزير پيشنهادي براي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، اظهار داشت:« روز يكشنبه در كميسيون 32 معيار و شاخصه براي وزير ارشاد و فرهنگ اسلامي مطرح شد كه قرار است روز سه شنبه‌ي هفته‌ي جاري فرد پيشنهادي براي اين وزارتخانه به كميسيون آمده و به سوالات پاسخ داده و نسبت به اين معيارها سنجيده شود كه اميدواريم ايشان نمره‌ي خوبي را كسب كرده و كميسيون به وي راي اعتماد بدهد.»


گزارش خطا
برچسب‌ها:
افروغ کابینه
ارسال پیام
captcha