کد خبر: ۹۷۲۴۷۰
تاریخ انتشار : ۰۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۰

راهکار‌های تغذیه‌ای برای کاهش سوءهاضمه

سو هاضمه (دیس پپسی) نوعی اختلال گوارشی است که در آن شخص توانایی گوارش غذای خود را از دست می‌دهد و شامل ناراحتی یا درد مقاوم و نامشخص در بخش بالایی شکم است.
راهکار‌های تغذیه‌ای برای کاهش سوءهاضمه
آفتاب‌‌نیوز :

علت‌های مختلفی باعث سوء هاضمه می‌شود، گاهی داشتن یک سبک زندگی نادرست باعث این عارضه شده و گاهی دارو یا بیماری خاصی این عارضه را ایجاد می‌کند.

بیماری‌های متعددی مثل زخم معده، التهاب معده، بیماری کیسه صفرا در ایجاد سوء هاضمه نقش ایفا می‌کند، علاوه بر این داشتن یک سبک زندگی نادرست مثل سریع غذا خوردن، مصرف غذا‌های چرب و حجیم، مصرف نوشیدنی‌های گازدار، نوشیدنی‌های حاوی کافئین و الکل، سیگار کشیدن و نداشتن فعالیت بدنی از سایر علت‌های موثر در ایجاد سوهاضمه محسوب می‌شود.

همچنین مصرف برخی دارو‌ها مثل آسپرین، ناپروکسن، برخی آنتی بیوتیک ها، دارو‌های تیروئیدی و دارو‌های ضد بارداری خوراکی، زمینه را برای ایجاد سوءهاضمه مهیا می‌کند.

احساس سیری زود هنگام، احساس پری زیاد بعد از مصرف غذا، احساس ناراحتی و سوزش در قسمت بالای شکم و حالت تهوع از علائم سوءهاضمه است.

این در حالی است که داشتن یک برنامه غذایی سالم می‌تواند در کاهش این علائم بسیار کمک کننده باشد: 

مصرف غذا در وعده‌های متعدد و با حجم کم

محدودیت در مصرف نوشیدنی‌های اسیدی و حاوی کافئین

استفاده از غلات سبوس دار

استفاده از ماست‌های پروبیوتیک

پرهیز از مصرف غذا‌های چرب و حجیم

دراز نکشیدن بلافاصله بعد از غذا

محدودیت در مصرف شکلات

پرهیز از مصرف غذا‌های پر ادویه

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین