پایگاه خبری آفتاب
۱۹ /خرداد /۱۴۰۵
Tuesday 09 June 2026
کد خبر:۹۸۰۵۶
۰۰:۲۹
۱۳۸۹/۰۲/۰۳

رئیس سازمان بازرسی کشور : مردم باید مطالبات اجتماعی خود را از دولت کاهش دهند

بی‌انضباطی در اجرای مقررات بیشترین درصد از تخلفات را تشکیل می‌دهد
۰۰:۲۹
۱۳۸۹/۰۲/۰۳
به گزارش آفتاب نیوز،

آفتاب: رئیس سازمان بازرسی کشور با بیان اینکه باید به مسأله نفت به صورت استراتژیک توجه شود، گفت: گزارش 700 تا 800 صفحه‌ای در مورد نفت داریم که در دست اقدام است که طی این گزارش استخراج‌های انجام گرفته در کشور مورد بررسی قرار می‌گیرد. 

مصطفی پورمحمدی در نشست خبری با بیان اینکه سال گذشته 1150 بازرسی برنامه‌ای در سطح کشور انجام گرفته است، اظهار داشت: علاوه بر این چند برابر این تعداد بازرسی‌هایی نیز با درخواست مردم انجام گرفته است.

رئیس سازمان بازرسی کشور با اشاره به اقدامات انجام گرفته این سازمان در سال گذشته، افزود: اقدامات این سازمان در سالی گذشت شامل نظام مالیاتی، بانکی، گمرکی، بیمه‌ها، فعالیت اقتصادی، صنعتی، کشاورزی، سرمایه‌گذاری خارجی در کشور، حفاظت از منابع طبیعی، صنایع بزرگ و سرمایه‌گذاری‌های بزرگ بود.

پورمحمدی بررسی تحقق سفرهای استانی دولت و برنامه‌های توسعه‌ای استان‌های مختلف کشور را از برنامه‌های در دست اقدام این سازمان در سال جاری عنوان کرد و گفت: سفرهای استانی دولت در حال تعقیب است تا گزارش کاملی از این سفرها تهیه شود.

وی بیان داشت: مصوبات سفر تعهدات بیشتر و خارج از توان دولت است که در اندازه توان مالی و محدوده زمانی تعیین شده نیست و اغلب این مصوبات روی زمین می‌ماند و با تاخیر پروژه‌ها مواجه می‌شود.

رئیس سازمان بازرسی کشور اضافه کرد: با بررسی در یکی از وزارتخانه‌ها و با توجه به بودجه واگذار شده برای تحقق مصوبات سفر در این وزارتخانه نیاز به 31 سال زمان دارد.

پورمحمدی عنوان داشت: چون انجام برخی مصوبات سفر در مدت زمان‌های تعیین شده مقدرو نیست مردم باید مطالبات اجتماعی خود را از دولت کاهش دهند در غیر این صورت مشکل در مدت زمان اجرای آنها پیش می‌آید.

وی با بیان اینکه دولت با مصوبات خود در سفرهای استانی به مردم مسکن تجویز می‌کند، گفت: اگر این مسکن‌ها جواب‌گوی نیاز مردم نیست باید توقعاتی متناسب با توان دولت داشته باشیم.

رئیس سازمان بازرسی کشور افزود: همکاری دولت با سازمان بازرسی کشور در مورادی خوب و در مواردی مطلوب نبود. 

پورمحمدی اظهار داشت: این سازمان کار زیادی با نفت دارد که در این راستا به فعالیت نفت توجه بیشتری داریم. 

این مقام مسئول اعلام کرد: گزارش 700 تا 800 صفحه‌ای در مورد نفت داریم که در دست اقدام است طی این گزارش استخراج‌های انجام گرفته در کشور مورد بررسی قرار می‌گیرد.

پورمحمدی با بیان اینکه همچنین در این گزارش میزان گازی که استخراج نمی‌شود مورد بررسی قرار گرفته است، افزود: این گازها روی چاه‌های نفت می‌سوزد و علاوه بر آلودگی محیط زیست، توجه مجامع بین‌المللی نیز با آن همراه است و قیمت این میزان گاز که روی چاه‌ها می‌سوزد برآورد شده است که این گزارش خیلی سنگین است و این امر ناشی از عدم بودجه‌گذاری و توجه است.

وی بیان داشت: برخی افراد در مجلس و دولت تلاش و همت کافی برای حل قانونی مسائلی که از آنها انتظار می‌رود را انجام نداده‌اند و در مجلس و دولت باید چند آیین‌نامه اصلاح شود اما این موضوع در مهلت‌های پیش‌بینی شده انجام نگرفته است که در این زمینه نیز دست از پیگیری‌ها دست بر نداشته‌ایم.

رئیس سازمان بازرسی کشور در ادامه به تخلفات سازمان‌ها اشاره کرد و عنوان داشت: بی‌انضباطی در اجرای مقررات بیشترین درصد از تخلفات را تشکیل می‌دهد و بعد از آن به ترتیب عدم اجرای دقیق برنامه‌ها، عدم انجام تعهدات، تخلفات مالی و سوء استفاده مالی قرار دارند.

پورمحمدی اظهار داشت: امسال عمده فعالیت این سازمان در دو بخش آسیب‌شناسی‌ها و بسترهای فساد و تخلف و عدم تحقق تهعدات است که بخش عمده فعالیت‌های ما در موضوعات مختلف به خود اختصاص داده است و در بخش پیگیری موارد تخلف اداری و مالی نیز در بخش پروژه‌ها و طرح‌ها سوژه به سوژه و پرونده به پرونده مورد بررسی قرار می‌گیرد.

پورمحمدی با اشاره به اینکه اگر دستگاهی به پیشنهاد ما توجه نکند به محاکم قضایی معرفی می‌شوند، تصریح کرد: رویکرد سازمان بازرسی کشور در تلاش برای عدم بروز تخلف است.

رئیس سازمان بازرسی کشور با اشاره به اینکه ملاک شکایت نمی‌تواند میزان تخلف را مشخص کند، اضافه کرد: سال گذشته در مقایسه با سال 87 میزان شکایت مردمی به سازمان کاهش یافته است ولی نمی‌توان شاخص کامل برای ارزیابی‌ها قرار گیرد.

پورمحمدی در ادامه با اشاره به پدیده زمین‌خواری گفت: پدیده زمین‌خواری گرفتاری زیادی در کشور ایجاد کرده است که در این موارد بیشترین تجاوز به حقوق بیت‌المال انجام می‌شود که دادگستری در راستای پیگیری جدی این موارد اقدام می‌کند که با جعل سند و روش‌های ناصحیح زمین‌هایی برخورد می‌شود.

گزارش خطا
ارسال پیام
captcha
پیام های شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۰ - ۱۳۸۹/۰۲/۰۳
????????????????????????????????
چرا بس مصوبه میده !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
پاسخ