قیمت کله پاچه از مرز یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هم عبور کرده است. این تغییر در قیمت یک غذای سنتی، خود نشانهای از شکاف درآمدی فزاینده و کوچک شدن سفره خانوار ایرانی است.
بررسی جزئیات قیمتها در بازار نشان میدهد که کلهپاچه خام در محدوده یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان به فروش میرسد و پختهشده یک دست کامل آن در طباخیها بین ۱.۵ میلیون تا دو میلیون تومان به عرضه میرسد.
کلهپاچه؛ غذای محبوب ترکها و عربها
اکنون قیمت کله پاچه در حالی به محدوده دو میلیون تومان رسیده که حداقل دستمزد مصوب برای سال ۱۴۰۴ معادل ۱۰ میلیون و ۴۹۰ هزار تومان تعیین شده است. این یعنی یک کارگر باید بیش از چهار روز کار کند، تا بتواند یک وعده کلهپاچه تهیه کند.
این در حالی است که کارگران سایر کشورهای منطقه فقط با حقوق چند ساعت کار خود میتوانند این غذای سنتی را تهیه کنند.
بر اساس اطلاعات ۲۰۲۵ L&E Global دستمزد ماهانه یک کارگر در ترکیه با احتساب ۲۲ روز کاری ۲۲۱۰۴ لیر است، به این ترتیب یک کارگر با حدود چهار ساعت کار کردن میتواند در رستوارن کاشیبایاز استانبول این غذا را با ۵۱۵ لیر ترکیه خریداری کند.
در عربستان سعودی نیز کارگران بخش دولتی ماهانه ۳۰۰۰ ریال دریافتی دارند؛ بدین ترتیب مزد هر ساعت کار تقریبا ۱۷ ریال محاسبه میشود. براساس بررسی منوهای آنلاین رستورانها قیمت یک وعده کلهپاچه در کافه صباح و دیگر رستورانها تقریبا معادل ۳۴ ریال سعودی است که نشان میدهد کارگران شاغل در عربستان با دو ساعت کار میتوانند این غذا را تهیه کنند.