بدن نمیتواند ویتامین B ۱ را ذخیره کند و باید آن را از به صورت روزانه از راه تغذیه دریافت کند. ویتامین B ۱ به بدن برای هضم و جذب مواد غذایی و تبدیل آنها به انرژی کمک میکند و این فرایند در اصطلاح، متابولیزم چربی ها، پروتئینها و کربوهیدراتها گفته میشود.
بسیاری از آنزیم ها، از جمله آنزیمهای گوارشی که وظیفه تجزیه مواد غذایی در دستگاه گوارش را بر عهده دارند، برای تولید و فعال شدن، نیازمند ویتامین B ۱ هستند.
مشکلاتی شامل نفخ معده، بی اشتهایی، پرخوری عصبی، کاهش شدید وزن، ضعف و خستگی، درد عضلات، تپش قلب، بی خوابی، کاهش قدرت حافظه، افسردگی، عصبانیت و نداشتن توانایی در تمرکز از نشانههای مرتبط با کمبود ویتامین B ۱ است.
مردان بالغ بالاتر از ۱۹ سال، یک و ۲ دهم میلی گرم، زنان بالغ بالاتر از ۱۹ سال، یک و یک دهم میلی گرم و زنان باردار و شیرده به یک و چهار دهم میلی گرم ویتامین B ۱ در روز نیاز دارند.
استرس، ورزش کردن و کم خوابی نیاز بدن به ویتامین B ۱ را افزایش میدهند.
مواد غذایی سرشار از ویتامین B ۱، شامل سبوس برنج و سایر غلات با سبوس کامل، جو، مغزها مانند پسته، بادام، گردو، حبوبات به ویژه عدس و لوبیا، گوشت گاو، شیر و پرتقال است.