اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که همیشه بهدنبال راههای ساده و مؤثر برای حفظ تناسباندام و سلامت قلبتان میگردید، خبر خوبی برایتان داریم: طبق یک پژوهش جدید، تنها با تعویض چیپس، بیسکویت و کراکر با مغزهای خام، میتوانید به کاهش چربی شکمی و کاهش خطر ابتلا به سندرم متابولیک کمک کنید.
ماجرا از کجا شروع شد؟
محققان مرکز پزشکی دانشگاه وندربیلت آمریکا، ۸۴ جوان بین ۲۲ تا ۳۶ سال را با حداقل یک عامل خطر سندرم متابولیک زیر نظر گرفتند. این افراد ابتدا برای دو هفته از هرگونه مغز پرهیز کردند و سپس به دو گروه تقسیم شدند: یک گروه روزانه نیمفنجان مغزهایی، چون بادام، گردو، فندق و پسته مصرف میکرد و گروه دیگر میانوعدههایی پرکربوهیدرات مثل کراکر و گرانولا میخورد.
نتیجه چه بود؟
پس از ۱۶ هفته، گروهی که مغز مصرف کرده بودند، نهتنها از نظر نوع چربی ذخیرهشده در بدن بهبود یافتند، بلکه ژنهای موجود در بافت چربی شکمیشان نیز عملکرد متفاوتی نشان داد. این ژنها نقشهایی حیاتی در تجزیه سلولهای چربی، تقویت کلسترول خوب (HDL) و کاهش التهاب دارند—همگی عواملی که به کاهش خطر بیماریهای قلبی و دیابت کمک میکنند.
یادداشت علمی:
اگرچه تغییرات چربی ذخیرهشده هنوز از نظر بالینی چشمگیر نبود، اما محققان باور دارند در صورت ادامه مصرف مغزها برای مدت طولانیتر، این اثرات تقویت خواهد شد.
نکته کاربردی برای شما:
مصرف روزانه مغزهایی مانند بادام، فندق یا گردو به جای خوراکیهای صنعتی و شیرین، نهتنها شما را سیر نگه میدارد، بلکه منبعی غنی از چربیهای سالم، پروتئین گیاهی و آنتیاکسیدانهاست. فقط یادتان باشد: انواع بدون نمک و خام یا بو داده خشک را انتخاب کنید تا از افزایش فشار خون جلوگیری شود.
سخن آخر:
این مطالعه بار دیگر نشان داد که گاهی تغییرات کوچک در رژیم غذایی میتوانند مسیر سلامتی ما را به کلی تغییر دهند. شاید وقت آن رسیده که ظرف بیسکویت روی میز کارتان را با یک شیشه مغزهای خوشمزه جایگزین کنید!