کد خبر: ۹۸۷۱۵۹
تاریخ انتشار : ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۲:۳۶
ترامپ گفته "من دوست دارم یک توافق صلح‌آمیز قوی ببینم"

ترامپ: هنوز تصمیمی درباره غنی سازی اورانیوم ایران نگرفته‌ایم

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در پی اظهارنظرات مختلف مقامات کشورش درباره غنی سازی اورانیوم از سوی ایران و تاکید تهران بر حق خود در این زمینه گفت: هنوز تصمیمی در این زمینه نگرفته ایم.
ترامپ: هنوز تصمیمی درباره غنی سازی اورانیوم ایران نگرفته‌ایم
آفتاب‌‌نیوز :

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در کاخ سفید در پاسخ به سوالی درباره موضع واشنگتن درباره غنی سازی اورانیوم از سوی ایران گفت: "ما هنوز در این خصوص تصمیم نگرفته‌ایم. ما این کار را خواهیم کرد. "

رئیس جمهوری آمریکا تصریح کرد: «ما هنوز در این‌باره تصمیمی نگرفته‌ایم. در آینده تصمیم خواهیم گرفت، اما در حال حاضر هیچ تصمیمی اتخاذ نشده است.»

ترامپ روز سه شنبه به وقت محلی نیز با تکرار ادعا‌های واشنگتن درباره عدم دستیابی تهران به سلاح هسته‌ای به خبرنگاران در کاخ سفید گفت: به نظر من، زمان حساسی برای ایران است. این مهمترین دوره در تاریخ ایران است. آنها تاریخ طولانی دارند و امیدوارم که تصمیم درست را بگیرند. من دوست دارم یک توافق صلح‌آمیز ببینم، یک توافق صلح قوی. آنها نباید سلاح هسته‌ای داشته باشند. ما می‌خواهیم ایران کشوری بزرگ باشد. بگذارید کشوری بسیار موفق و ثروتمند باشد. آنها هرچه لازم است را دارند. مردم ایران فوق‌العاده هستند. آنها منابع عظیم نفت و دارایی دارند.»

رئیس جمهوری آمریکا ادعا کرد: «نمی‌خواهیم کاری بکنیم که مانع موفقیت ایران شود، اما آنها نمی‌توانند سلاح هسته‌ای داشته باشند؛ و اگر تصمیم بگیرند مسیر دیگری را بروند، این اتفاق بسیار ناراحت‌کننده‌ای خواهد بود. اما چاره‌ای نداریم. آنها سلاح هسته‌ای نخواهند داشت.»

«جی دی ونس» معاون رئیس جمهوری آمریکا نیز روز چهارشنبه به وقت محلی در کنفرانس امنیتی مونیخ در هتل ویلارد واشنگتن گفت: مذاکرات با ایران به خوبی پیش می‌رود. آنها سلاح هسته‌ای ندارند. به‌نظر من توافقی که به بازگشت ایران به عرصه تجارت جهانی منجر می‌شود، قابل دسترس است.

ونس با تکرار ادعا‌های واشنگتن درباره برنامه هسته‌ای ایران و برغم اذعان به نداشتن سلاح هسته‌ای از سوی تهران مدعی شد:، اما گزینه دوم، برای آنها بد خواهد بود. اما از گزینه دستیابی ایران به دستیابی سلاح هسته‌ای بهتر است، این موضوع برای آمریکا غیرقابل قبول است. دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای منجر به رقابت تسلیحاتی خواهد شد و کشور‌های دیگر نیز خواستار دستیابی به سلاح هسته‌ای خواهند شد.

این مقام ارشد دولت ترامپ همچنین ادعا کرد: به اعتقاد ما، در صورت دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای، دیگر کشور‌های خاورمیانه به‌دنبال سلاح هسته‌ای خواهند رفت و این برای ما و دوستان آمریکا بسیار بد خواهد بود.

ونس با اشاره به خطوط قرمز ایران از جمله مسئله برنامه غنی‌سازی اورانیوم ادعا کرد: «ما اهمیتی نمی‌دهیم که آیا آنها انرژی هسته‌ای می‌خواهند یا نه. ما با این موضوع مشکلی نداریم، اما آنها نمی‌توانند آن نوع برنامه غنی‌سازی را داشته باشند که به آنها اجازه می‌دهد به سلاح هسته‌ای برسند، و این جایی است که ما خط قرمز را ترسیم می‌کنیم.»

دور اول مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا نیز به میزبانی عمان، روز شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ در مسقط برگزار شد و دو طرف، گفت‌و‌گو‌ها را سازنده و رو به جلو توصیف کردند. دور دوم گفت‌و‌گو‌ها نیز روز شنبه ۳۰ فروردین ماه در شهر رم ایتالیا به میزبانی عمان برگزار و دور سوم مذاکرات شنبه ششم اردیبهشت ماه در عمان برگزار شد.

قرار بود دور بعدی مذاکرات، شنبه (۱۳ اردیبهشت ماه) برگزار شود که ایران و عمان از تغییر زمان برگزاری این دور از مذاکرات خبر دادند.

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران با اشاره به اعلام این موضوع از سوی وزیر امور خارجه عمان، تصریح کرد تعویق گفت‌و‌گو‌ها بنا به پیشنهاد وزیر امور خارجه عمان بوده و در مورد تاریخ احتمالی بعدی، متعاقبا اطلاع‌رسانی خواهد شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین