کد خبر: ۹۸۹۴۴۲
تاریخ انتشار : ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۱

دوغ؛ نوشیدنی ایده‌آل برای تابستان

در فصل گرما که بدن بیشتر در معرض کم‌آبی قرار می‌گیرد، نوشیدنی‌هایی مانند دوغ و کفیر می‌توانند به‌عنوان منابعی موثر برای جبران آب از دست رفته و تقویت بدن در برابر بیماری‌ها عمل کنند.
دوغ؛ نوشیدنی ایده‌آل برای تابستان
آفتاب‌‌نیوز :

محمد شاهدی باغ خندان، متخصص حوزه کشاورزی و مشاور امور پژوهشی فرهنگستان علوم، به اهمیت تغذیه سالم در فصل گرما اشاره کرد و گفت: "بدن انسان به‌ویژه در کودکان که تا ۷۰ درصد از آب تشکیل شده، نیاز به آب فراوان دارد. در فصل تابستان، با تعریق بیشتر و از دست دادن آب، بدن به شدت نیاز به جبران این کمبود دارد. "

وی سیستم تعریق بدن را به‌عنوان یک سیستم خنک‌کننده طبیعی بدن توضیح داد و افزود: "در این فصل، بدن از طریق تعریق مقادیر زیادی آب از دست می‌دهد که باید به‌سرعت با نوشیدن آب سالم جبران شود. "

شاهدی باغ خندان بهترین نوع آب برای مصرف را آب با دمای معمولی دانست و توصیه کرد: "آب سرد یا گرم به هیچ‌وجه مناسب نیست. افزودن مقداری آب‌لیمو می‌تواند طعم آب را بهتر کند. " وی همچنین به مصرف تخم‌های سنتی مانند خاکشیر و میوه‌های تابستانی آب‌دار، همچون هندوانه و خیار، برای تأمین آب بدن اشاره کرد.

این متخصص کشاورزی افزود: "سبزیجات آبدار مانند کاهو و کلم نیز می‌توانند در تابستان آب بدن را تأمین کنند، اما شکر و کافئین موجود در نوشابه‌ها و آب‌های گازدار در این فصل مضر هستند. "

وی با اشاره به توصیه‌های تغذیه‌ای برای فصل گرما، بر لزوم مصرف وعده‌های غذایی کوچک و تکرار شونده تأکید کرد و گفت: "در فصل گرما، باید از غذا‌های سرخ‌کردنی پرهیز شود و نوشیدنی‌هایی همچون دوغ که به‌طور طبیعی و سنتی می‌توانند بدن را در برابر کم‌آبی و بیماری‌ها تقویت کنند، مورد توجه قرار گیرند. "

در پایان، شاهدی باغ خندان نسبت به مصرف نمک در دوغ هشدار داد و تاکید کرد: "با توجه به گرمای هوا و سرعت رشد میکروارگانیسم‌ها، مواد غذایی نباید خارج از یخچال نگهداری شوند، زیرا به محض خارج شدن از دمای مناسب، آماده فساد می‌شوند. "

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین