آفتابنیوز : آفتاب: هاتداگ، گوشت فرآوری شده، دونات (پيراشكی)، سيب زمينی سرخ كرده و چيپسها بخشی از غذاهايی هستند كه زمينه ابتلا به سرطان را ايجاد میكنند.
پنج عامل غذايی موثر در سرطان عبارتند از:
1- هات داگ (سوسيس):
اين ماده غذايی، حاوی مقدار زيادی نيترات است و انجمن پيشگيری از سرطان توصيه كرده، كودكان بيش از 12 هات داگ (سوسيس) در ماه نخورند.
به گزارش همشری آنلاین اگر به خوردنهات داگ عادت كردهايد و دست كشيدن از آن برای شما واقعا سخت است، هات داگهای بدون نيترات سديم بخريد.
2- گوشتهای فرآوری شده و ژامبون:
همانقدر كه نيتراتهای سديم در هات داگها شناسايی شده، در ساير گوشتهای فرآوری شده و ژامبون نيز وجود دارد كه خطر بيماریهای قلبی را افزايش داده و نيز چربیهای اشباع شده موجود در اين نوع گوشتها منجر به سرطان خواهد شد.[نکته بهداشتی روز: چربیهای اشباعشده در برابر چربیهای اشباع نشده]
3- دوناتها (پيراشكیها)
دوناتها نيز عامل سرطانی هستند، آنها از آرد سفيد، شكر، روغنهای هيدروژنه كه در دمای بالا سرخ میشوند ساخته شدهاند. دوناتها میتوانند بدترين غذای سرطانزا باشند.
4-سيب زمينی سرخ كرده
مانند دوناتها، سيب زمينی سرخ كرده نيز به وسيله روغنهای هيدروژنه و در دمای بالا تهيه میشود.
اين ماده غذايی حاوی آكريل آميدهايی هستند كه در خلال فرآيند سرخ شدن تشكيل شده است و به اين ترتيب اين ماده غذايی بايد سرطان سرخ كرده ناميده شود تا سيب زمينی سرخ كرده!
5- چيپسها، بيسكويتهای كراكر و كلوچهها
حتی آنهايی كه روی پاكتشان نوشته شده بدون چربیهای ترانس، عموما حاوی اندكی چربیهای ترانس هستند.