کاکائو سرشار از چربی، فیبر غذایی، پتاسیم، کلسیم، منیزیم و فسفر است و به دلیل سرشار بودن از مس و پتاسیم در سلامتی و عروق نقش موثری دارد.
خواص کاکائو و فواید آن برای سلامتی بسیار گسترده بوده، از مهمترین خواص کاکائو و فواید درمانی آن میتوان به پیشگیری از بروز بیماریهای قلبی و سکته، افزایش ظرفیت فعالیت فیزیکی و ذهنی و مقابله با سرطان اشاره نمود. شکلات و سایر فرآوردههای غنی از فلاونوئید کاکائو، به علت خاصیت کاهندگی فشار خون، به عنوان یک درمان غیردارویی توجه زیادی را به خود جلب کردهاند مطالعات زیادی در زمینه اثر محصولات کاکـائو در انسان انجام شدهاند که ایـن مطالعـات اثـرات آنتـی اکسیدانی، اثر بر فشار خون، اثـر مثبـت بـر وضـعیت گلایسمی محصولات کاکائو را بررسی نمودهاند شکلات تلخ سبب بهبود فشـارخون و کنتـرل گلیسـمی در بیمـاران دیابتی مبتلا به فشار خون میشود پلـی فنـول هـا بـه خصـوص فلاوونولها با افزایش تولید NO باعـث گشادی عروق و کاهش فشار خون میشود.
چنـدین متاآنالیز هم نشان دادهاند که غذاهای پرکاکائو، فشار خون را کاهش میدهند. مداخلات انجام یافتـه بــا محصــولات مشــتق از کاکــائو دارای فلاوانــول در انسان اثرات مفیدی را در جلوگیری از اکسیداسـیون LDL، تجمع پلاکتـی، بهبـود حساسـیت انسـولینی، بهبود، بهبود عملکرد اندوتلیال و کـاهش فشـار خـون داشـته اسـت؛ بنابراین به نظـر میرسد مصرف کاکائو حاوی پلی فنول مـی توانـد از طریـق افـزایش وازودیلاسـیون محیطـی باعـث کـاهش فشـار خـون شـود.