بر اساس مطالعهای جدید، غذاهای تند ممکن است باعث تعریق شوند، اما همچنین میتوانند به شما کمک کنند آهستهتر غذا بخورید و از پرخوری جلوگیری کنید. تند غذا خوردن با چاقی، فشار خون بالا و افزایش سطح تری گلیسیرید مرتبط است.
چگونه غذای تند به شما کمک میکند کمتر غذا بخورید؟
محققان برای بررسی تأثیر تندی بر رفتار غذا خوردن، به شرکت کنندگان بزرگسال، چیکن تیکا ماسالا و بیف چیلی طعم دار شده با مقادیر مختلف پاپریکا شیرین و تند دادند.
وقتی وعدههای غذایی نسبتاً تند بودند، شرکت کنندگان آهستهتر غذا میخوردند و ۱۱ تا ۱۸ درصد کمتر غذا مصرف میکردند.
به گفته دکتر پیج کانینگهام، نویسنده اصلی این مطالعه و پژوهشگر فوق دکترا در دانشگاه پنسیلوانیا، تنها چیزی که ما تغییر دادیم، میزان پاپریکای تندی بود که به غذاها اضافه میکردیم تا نسبتاً تند شوند، و این تغییر نسبتاً کوچک برای کاهش قابل توجه مصرف انرژی کافی بود.
همه وعدههای غذایی شامل آب بود، اما شرکت کنندگان صرف نظر از تندی، مقادیر مشابهی آب نوشیدند. این نشان میدهد که مصرف کمتر غذا به دلیل نوشیدن بیشتر آب نبوده است. شرکت کنندگان همچنین گزارش دادند که از غذاهای تند به اندازه غذاهای ملایم لذت میبردند.
کانینگهام گفت: "صرفاً اضافه کردن فلفل چیلی به غذا – تنها به اندازهای که آن را تند کند بدون تغییر میزان علاقه تان به آن – ممکن است به کاهش میزان غذای مصرفی شما کمک کند. "
آیا فلفل چیلی تند میتواند به کاهش وزن کمک کند؟
کپسایسین، ترکیبی که به فلفل چیلی تندی میبخشد، به عنوان یک کمک بالقوه برای کاهش وزن معرفی شده است. برخی مدعیاند مکملهای کپسایسین به چربی سوزی، کنترل اشتها و مدیریت وزن کمک میکنند.
به گفته دکتر جان وسلی مک هورتر، متخصص تغذیه در هیوستون و سخنگوی آکادمی تغذیه و رژیم غذایی، کپسایسین دارای اثر ضدالتهابی است که میتواند به کاهش خطر بیماریهای مزمن کمک کند.
همچنین ممکن است ترموژنز را تحریک کند، فرآیندی که متابولیسم را افزایش میدهد، اما تحقیقات نشان میدهند که بعید است تأثیر معنی داری بر کنترل وزن بلندمدت در انسان داشته باشد.
چه کسانی باید از غذاهای تند پرهیز کنند؟
اگر غذاهای تند با شما سازگار نیستند، نیازی به مصرف آنها ندارید. این غذاها ممکن است برای افراد مبتلا به برخی شرایط پزشکی مانند بازگشت اسید معده، بیماری التهابی روده (آی بی دی) و بیماری سلیاک توصیه نشود.
به گفته دکتر، اماام. لینگ، استاد بالینی و مدیر رژیم درمانی در دانشگاه جورجیا، همین امر در مورد افرادی که پس از مصرف غذاهای تند، دچار تنگی نفس، درد قفسه سینه، تپش قلب یا واکنشهای آلرژیک میشوند، صادق است.
غذاهای تند فواید آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی دارند و ممکن است از سلامت قلب، روده و پوست حمایت کنند. با این حال، افرادی که از مصرف آنها خودداری میکنند، همچنان میتوانند نیازهای غذایی خود را با سایر منابع غذایی تأمین کنند.
دکتر لینگ گفت: "خوردن غذاهای متنوع در مقایسه با یک غذا یا ماده غذایی به تنهایی پتانسیل بیشتری برای سود رساندن به سلامتی دارد. تند یا غیر تند، میوه ها، سبزیجات، پروتئین، غلات کامل و چربیهای سالم، مواد مغذی را برای پشتیبانی از عملکرد بدن شما فراهم میکنند. "
اگر نمیتوانید غذاهای تند را تحمل کنید، آهسته غذا خوردن نیز کمک میکند
غذاهای تند کاهش وزن را تضمین نمیکنند، اما افزودن کمی تندی به وعدههای غذایی شما ممکن است عادتهای آگاهانه غذا خوردن را ترویج دهد.
به گفته دکتر کانینگهام ما هنوز به طور کامل نمیدانیم که چرا آهسته غذا خوردن باعث میشود افراد کمتر غذا بخورند، اما پیشنهاد شده است که آهسته غذا خوردن به این معنی است که غذا زمان بیشتری را در دهان میگذراند، مواجهه حسی دهانی بیشتری دارد که به نوبه خود بازخورد به مغز و روده را برای سیگنال سیری افزایش مییابد.
راههای دیگری برای کاهش سرعت غذا خوردن بدون افزودن پاپریکا یا چیلی وجود دارد.
سعی کنید به جای اسکرول کردن در گوشی خود، هنگام ناهار با یک دوست یا همکار گپ بزنید. به گفته مک هورتر، حتی خوردن چند لقمه کمتر در حین لذت بردن از یک مکالمه میتواند مصرف روزانه شما را حدود ۱۰۰ کالری کاهش دهد.
برای شما چه مفهومی دارد؟
بر اساس مطالعهای جدید، افزودن تندی متوسط به وعدههای غذایی ممکن است به شما در کاهش سرعت غذا خوردن و کمتر غذا خوردن کمک کند، بدون اینکه از لذت آن کم شود. در حالی که غذاهای تند یک راه حل جادویی برای کاهش وزن نیستند، اما میتوانند از عادتهای آگاهانه غذا خوردن پشتیبانی کنند. اگر غذاهای تند با شما سازگار نیستند، به جای آن بر کاهش سرعت غذا خوردن در طول وعدههای غذایی تمرکز کنید.