آفتابنیوز : آفتاب - نسترن شهابی: در حالی که کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با صدور بیانیهای به حق نگران تاثیر ژنتیکی بمبهای فسفری بر روی مردم فلسطین است امیدوار رضایی نماینده مسجد سلیمان در مجلس هشتم شورای اسلامی و عضو هیات رییسه مجلس با بیان این که بیش از 100 قانون در بخش سلامت، توسط دولت اجرا نشده، ناقص اجرا شده و یا برخلاف نظر قانونگذار انجام گرفته تاکید میکند که حدود 8 میلیون نفر در کشور دفترچه بیمه ندارند.
رضائی تاکید کرد: قانون برنامه چهارم توسعه ازجمله قوانین مهمی است که متاسفانه در موارد متعدد به اجرا در نیامده ... ماده 85 برنامه چهارم نیز که دولت را موظف میکرد ظرف 6 ماه پس از تصویب قانون برنامه، لایحه ای را برای حفظ و ارتقاء سلامت آحاد جامعه و کاهش مخاطرات تهدیدکننده سلامتی به مجلس ارائه کند که در حال حاضر بیش از پنج سال از آن موعد قانونی میگذارد ولی چنین لایحهای با وجود تذکرات مکرر به رئیس جمهور به مجلس ارائه نشده است.
ولی آن چه جای تامل دارد آن است که از مجلس انتظار میرفت در باره سلامت و بهداشت داخل نیز حساسیت لازم مانند آن چه در باره فلسطینیان مطرح میکند مبذول داشته و دولت را در این باره مورد مواخذه قرار می داد موضوعی که در سخنان رضایی تا انداره زیادی مستتر است.
از دیگر موارد میتوان به سخنان محمد مهدی شهریاری عضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس در گفت و گو با آفتاب اشاره کرد که گفته بود از سویی سیاست افزایش جمعیت از طرف دولت پیگیری میشود آنگاه طبق تحقیقات برخی مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی کشور تاثیر پارازیتها بر ناباروری تایید شده است و ما همچنان هیچ تدبیری برای رفع آن نمیبینیم.
نماینده بجنورد گفت: مسأله پارازیتها متاسفانه با مسائل سیاسی بعد از انتخابات گره خورد و در شرایط کنونی مناسب است مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی چون مرکز تحقیقات ناباروی و دانشگاه تربیت مدرس نتیجه تحقیقات خود را در اختیار مسئولان و حتی مردم قرار دهند .
بهداشت و امنیت غذایی جامعه از دیگر موضوعاتی است که امروز با ورود برنجهای آلوده دچار مخاطره شده است. با واردات برنجهای آلوده و همچنین تراریخته سلامت غذایی شهروندان روز به روز در معرض خطر بیشتری قرار میگیرد. این درحالی است که در ایران نرخ سرطانها در حال افزایش است به نحوی که حتی وزیر بهداشت و درمان خبر از بروز سونامی سرطان در 15 سال آینده در ایران داده است.
عین همین مساله درحوزه واردات برنجهای آلوده از هند رخ داده است این موضوع، نماینده مردم در شورای اسلامی شهر تهران را برانگیخت. معصومه ابتکار رییس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران در جلسه علنی این شورا گفت: "اعلام شده بود که برنج های وارداتی نباید در میادین و فروشگاههای شهروند توزیع شود، همچنان خواستاریم که حداقل تا زمانی که دعوای میان وزارت بهداشت و سازمان استاندارد حل نشده از عرضه این نوع برنجها خودداری شود."
ولی به نظر میرسد که عدم نفوذ کافی مجلس در جلوگیری از ورود این دست از برنجهای آلوده در بازار ایران تنها به این قوه محدود نمی شود زیرا با آن که کمیته محیط زیست شورای شهر تهران که خود را در برابر حقوق شهروندان متعهد میدید با تصویب این قانون که فروشگاههای شهروند و میادین میوه و ترهبار نباید این برنجها را به مشتریها عرضه کنند، در اجرای قانون خویش حداقل در حوزه فروشگاههای زیر نظر شهرداری تهران موفق نبوده به نحوی که این برنجها همچنان و هنوز در فروشگاههای شهروند و میادین میوه و تره بار عرضه شده و میشود و مراجع قانونی نیز چشمان خود را بر روی این وقایع بستهاند.
زمستان سال گذشته معاون سازمان استاندارد اعلام کرد که برنجهای وارداتی هندی که نزدیک به 13 برند را شامل میشدند آلوده به آرسنیک و جیوه هستند. هر چند پیش از این نیز برخی آگاهان در وزارت جهاد کشاورزی و همچنین نمایندگان مجلس شواری اسلامی نسبت به مشکوک بودن سلامت محصولاتی از قبیل ذرتهای مکزیکی، روغنهای وارداتی و برنجهای هندی به علت "تراریخته بودن" خبرهایی داده بودند.
از جمله عباس رجایی رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در دی 88 خبر داد که در حال حاضر سلامت برنجها برای ما احراز نشده است، وی ادامه داد: " البته نمیگوییم که این برنجها آلوده هستند بلکه تاکید داریم که سلامت آنها احراز نشده است. جالب است بدانید که 17-18 ابهام جدید در این موضوع ایجاد شده که مربوط به شیوههای آزمایش، نمونهگیریها و جلسات بررسی این موارد است".
با این همه انوشیروان محسنیبندپی نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در تاریخ 13 اردیبهشت 89 از مشخص شدن 13 نوع برنج وارداتی با میزان سرب و ارسنیک غیرمجاز خبر داد.
عضو فراکسیون خط امام(ره)مجلس گفت: آنالیز صورت گرفته درخصوص ارسنیک، سرب و کادنیوم موجود در برنج های وارداتی بود. از آنجا که در کشور ما متاسفانه استانداردی برای سلامت برنج تعیین نشده است ناچار از استاندارد کشور چین استفاده کردیم.
براساس این استاندارد میزان مجاز ارسنیک در برنج 15صدم پی. تی.ام درنظر گرفته شد و از میان 62 نمونه برنج وارداتی برنجهایی با نامهای سوفی کلاسیک، شیرخوان فرهادجان، آریا(خرده فروشی در تهران) ، آریا(نمونهگیری از مبادی ورودی) و کمال ملکی دارای ارسنیک بالاتر از حد مجاز شناخته شدند.
محسنی خاطرنشان کرد: براساس استاندارد کشور چین درخصوص سرب موجود در برنج نیز 2دهم پی.تی .ام حد استاندارد است که میزان سرب آزمایش شده در این 62 نمونه نشان داد نمونههای عطر گل یاس، دل مبارکه کامونکی، سارال، کیمیا، جادوگر، هاشمی 1121، عررمان و حاجی مردای سرب بالاتر از استاندارد را دارا هستند.
اما آلودگیهای خطرناک تنها در پارازیتها و برنجهای آلوده متوقف نماند و رئیس اداره بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت دکتر پریسا ترابی از وجود نمکهای تقلبی در بازار خبر داد و گفت: مصرف این نمکها در طولانی مدت به بروز مشکلت کلیوی، بیماریهای قلب و عروق و سرطانها منجر میشود.
دیروز گوشتهای آلوده، امروز پارازیت، برنجهای آلوده، و نمک آلوده و فردا برای کشوری که بر حسب استانداردها عمل نکرده و همه دروازههایش را بر روی اجناس بنجل خارجی بازکرده باید دید چه کالای آلودهای نصیبش خواهد شد؟