آفتابنیوز : آفتاب: محققين در يك بررسي بر روي 200 هزار شركت كننده، غذاي مصرفي افراد را براي 2 تا 4 سال ارزيابي كردند.
در آغاز مطالعه، هيچ يك از شركت كنندگان ديابت يا بيماري قلبي نداشتند، اما در طي سالهاي پیگيري تقريبا 10 هزارمورد جديد ديابت نوع 2 شناسايي شد.
به گزارش سرویس سلامت همشهری نتايج بررسي غذايي افراد نشان داد، در كساني كه 5 واحد يا بيشتر برنج سفيد در هفته مصرف میكنند 17 درصد احتمال ابتلا به ديابت نوع 2 بيشتر است. همچنين ديده شد در افرادي كه 2 واحد يا بيشتر برنج قهوهاي در هفته مصرف میكنند، نسبت به كساني كه كمتر از يك واحد در ماه از آن مصرف میكنند، 11 درصد احتمال ابتلا به ديابت در آنان كمتر است.
با توجه به نتايج اين مطالعه، محققين تخمين میزنند كه مصرف و جايگزيني 50 گرم برنج قهوهاي در روز به جاي برنج سفيد، با 16 درصد كاهش خطر ابتلا به ديابت نوع 2 مرتبط است. حال اگر جايگزيني را با غلات كامل به عنوان يك گروه انجام دهيم (دريافت غذايي از گروه غلات، به صورت غلات كامل و سبوسدار)، احتمال ابتلا به ديابت نوع 2 به ميزان 36 درصد كاهش میيابد