پایگاه خبری آفتاب
۲۰ /شهريور /۱۴۰۵
Friday 11 September 2026
کد خبر:۱۰۶۵۳۸۹
۱۹:۱۵
۱۴۰۵/۰۶/۲۰

امارات طرح مرکز هوش مصنوعی خود را اصلاح می‌کند

ترامپ و امارات
شرکت‌های فناوری آمریکایی از جمله انویدیا و OpenAI در یک پروژه با امارات متحده عربی همکاری می‌کنند. منابع می‌گویند پروژه احتمالاً از پردیس ۵ گیگاواتی به شبکه‌ای از مراکز داده تغییر خواهد کرد. مقامات در حال بررسی پدافند هوایی و ساخت‌وساز زیرزمینی هستند.
۱۹:۱۵
۱۴۰۵/۰۶/۲۰
به گزارش آفتاب نیوز،

شش نفر از افراد آگاه به رویترز گفتند که امارات متحده عربی پس از جنگ ایران که باعث تجدید نظر در مورد چگونگی و محل ساخت زیرساخت‌های حیاتی شد، بی‌سروصدا در حال بازنگری برنامه‌های خود برای یک پروژه مرکز داده هوش مصنوعی ۵ گیگاواتی - یکی از بزرگترین‌ها در خارج از ایالات متحده - است.

به گفته چهار منبع که همگی به شرط ناشناس ماندن صحبت کردند، این پروژه که در ابتدا قرار بود به عنوان یک پردیس به مساحت ۲۶ کیلومتر مربع در ابوظبی ساخته شود، اکنون احتمالاً شامل شبکه‌ای از مراکز داده خواهد بود که در سراسر امارات متحده عربی پخش شده‌اند.

خبرنامه رویترز ایران بریفینگ شما را در جریان آخرین تحولات و تحلیل‌های جنگ ایران قرار می‌دهد. اینجا ثبت نام کنید.

آنها گفتند که مقامات همچنین در حال بررسی راه‌هایی برای محافظت بهتر از این تأسیسات در برابر حملات پهپادی و موشکی هستند، از جمله با پدافند هوایی و ساخت برخی تأسیسات زیرزمینی. اصلاحات احتمالی در طرح کلی این پروژه قبلاً گزارش نشده است.

طرح‌های مربوط به پردیس هوش مصنوعی امارات متحده عربی-آمریکا که با همکاری شرکت‌های فناوری آمریکایی در حال ساخت است، در جریان سفر سال گذشته دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به این کشور ثروتمند خلیج فارس اعلام شد.

این پروژه در راستای جاه‌طلبی‌های امارات متحده عربی برای تبدیل شدن به یک قدرت جهانی هوش مصنوعی و همچنین تغییر اقتصاد خود از نفت، نقشی محوری دارد. این پروژه توسط G۴۲، یک شرکت هوش مصنوعی تحت کنترل شیخ طحنون بن زاید آل نهیان، مشاور امنیت ملی امارات متحده عربی و برادر رئیس جمهور آن، رهبری می‌شود.

افرادی که با رویترز صحبت کردند شامل یک مقام آمریکایی، یک دیپلمات غربی و مدیران صنعتی بودند که در جریان مذاکرات قرار گرفتند. این خبرگزاری نتوانست مشخص کند که مقامات اماراتی چقدر به نهایی کردن یک طرح جامع جدید نزدیک شده‌اند یا تغییرات پیشنهادی تا چه حد ممکن است بر هزینه‌ها و زمان‌بندی‌های ساخت‌وساز تأثیر بگذارد.

ساخت فاز اول این پروژه، یک خوشه محاسباتی ۱ گیگاواتی ۳۰ میلیارد دلاری به نام استارگیت امارات، سال گذشته آغاز شد و قرار است ۲۰۰ مگاوات اول ظرفیت آن امسال به بهره برداری برسد. به گفته لری الیسون، رئیس و مدیر ارشد فناوری اوراکل، که با G۴۲ در این پروژه همکاری می‌کند، پس از تکمیل، ظرفیت کافی برای اتصال هر سازمان دولتی و موسسه تجاری امارات متحده عربی به پیشرفته‌ترین مدل‌های هوش مصنوعی جهان را خواهد داشت.

گروه ۴۲ در پاسخ به سوالات رویترز در مورد اصلاحات احتمالی این پروژه، اعلام کرد که کار بر روی پردیس هوش مصنوعی طبق برنامه پیش می‌رود.

این شرکت بدون ارائه جزئیات بیشتر اعلام کرد: «مشخصات این پروژه مطابق با استاندارد‌های امنیتی، انعطاف‌پذیری و عملیاتی مورد انتظار از زیرساخت‌های حیاتی در این مقیاس، در معرض بررسی مداوم است.»

OpenAI اعلام کرد که برای دستیابی به چشم‌انداز هوش مصنوعی خود با امارات متحده عربی همکاری می‌کند و «پیشرفت خوبی در زیرساخت‌ها و اولویت‌های پذیرش مورد نیاز برای تحقق آن» داشته است.

وزارت فناوری پیشرفته امارات و سایر شرکای آمریکایی این پروژه - انویدیا، اوراکل و سیسکو (CSCO.O)، برگه جدید باز می‌کند– به درخواست‌های اظهار نظر پاسخی نداد. سافت‌بانک ژاپن از اظهار نظر خودداری کرد.

منابع به رویترز گفتند، مقامات اماراتی اندکی پس از آنکه تهران در تلافی حملات هوایی آمریکا و اسرائیل علیه ایران، شروع به شلیک موشک و پهپاد به همسایگان خلیج فارس که میزبان نیرو‌های آمریکایی هستند، کرد، شروع به بررسی طرح‌های زیرساخت هوش مصنوعی خود کردند.

دو مرکز داده خدمات وب آمازون در امارات متحده عربی و یک مرکز داده در بحرین در حملات ماه مارس آسیب دیدند. طبق آخرین به‌روزرسانی‌ها در وب‌سایت این شرکت، خدمات محاسبات ابری این شرکت در منطقه هنوز مختل است.

در ماه آوریل، نیرو‌های مسلح ایران ویدئویی منتشر کردند که هشدار می‌داد استارگیت امارات نیز یک هدف بالقوه است. این ویدئو شامل نقشه‌ای بود که ظاهراً محل ساخت این مجموعه را نشان می‌داد و عنوان آن این بود: «هیچ چیز از دید ما پنهان نمی‌ماند.»

دو نفر از افراد آگاه به این موضوع، محل این حمله را در نزدیکی پایگاه هوایی الظفره که به طور عمومی شناخته شده نبود، تأیید کردند. این پایگاه در حومه ابوظبی میزبان نیرو‌های آمریکایی است و در طول جنگی که از ماه فوریه آغاز شد، هدف قرار گرفته است.

دانیل بنایم، که در دوران ریاست جمهوری جو بایدن به عنوان معاون دستیار وزیر امور خارجه ایالات متحده در امور شبه جزیره عربستان خدمت می‌کرد، گفت که این درگیری برای کشور‌های خلیج فارس که مدت‌ها خود را به عنوان پناهگاه‌های امن تبلیغ می‌کردند، یک «زلزله اقتصادی» بوده است.

بنایم، یکی از اعضای موسسه خاورمیانه، یک اندیشکده در واشنگتن، گفت: «تغییرات برای مقاوم‌سازی زیرساخت‌های حیاتی بسیار ضروری است. هر کشوری در منطقه به دنبال این است که ببیند چه کاری می‌تواند برای کاهش خطر انجام دهد» و به شرکا و سرمایه‌گذاران بین‌المللی اطمینان خاطر دهد.

به گفته یک مدیر اجرایی صنعت و فرد دیگری که در جریان این موضوع قرار گرفته است، انتظار می‌رود مرحله اول ساخت و ساز در پردیس هوش مصنوعی امارات طبق برنامه ادامه یابد، البته با برخی اصلاحات برای محافظت از سایت در برابر حملات هوایی. آنها گفتند که بقیه پروژه احتمالاً در چندین مکان پخش خواهد شد.

این دو نفر گفتند که علاوه بر ساخت و ساز در زیر زمین، مقامات در حال بررسی قرار دادن تأسیساتی هستند که حساس‌ترین داده‌ها، مانند آنچه توسط ارتش استفاده می‌شود، را در داخل کوه‌ها نگهداری می‌کنند. در ایالات متحده، چین و اروپا، مراکز داده در داخل معادن متروکه، پناهگاه‌های دوران جنگ سرد یا غار‌ها ساخته شده‌اند.

امارات متحده عربی، واقع در جنوب شرقی شبه جزیره عربستان، عمدتاً زمینی مسطح و بیابانی دارد. اما رشته کوه‌هایی در بخش‌هایی از شمال و شمال شرقی امارت‌های رأس الخیمه و فجیره وجود دارد.

سه منبع گفتند که سیستم‌های دفاع هوایی، از جمله رهگیر‌های پهپاد و موشک و تجهیزات ایجاد اختلال الکترونیکی، در حال گنجاندن در این طراحی مجدد هستند. منبع دیگری گفت که سایر اقدامات احتمالی شامل استفاده از بتن مقاوم در برابر انفجار و افزودن سیستم‌های برق و خنک‌کننده پشتیبان است.

گزارش خطا
ارسال پیام
captcha