کد خبر: ۲۷۴۸۱۸
تاریخ انتشار : ۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۲

افزایش کمبود ویتامین D با تغییر سبک زندگی در کشور

کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: کمبود ویتامین D به دلیل کاهش حضور مردم در مقابل نور خورشید در 10 سال گذشته روند رو به رشد در کشور داشته است.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: فروزان صالحی روز دوشنبه در شانزدهمین جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی آذربایجان غربی افزود: کمبود ویتامین D یک معضل جهانی است که مردم کشورمان نیز با این مشکل دست به گریبان هستند.

وی اظهار کرد: یکی از مهمترین عوامل تولید این ویتامین در بدن انسان، قرار گرفتن در معرض نور خورشید است که این امر روز به روز در جوامع مختلف کاهش می یابد.

وی با اشاره به اینکه سه استان آذربایجان غربی، اردبیل و آذربایجان شرقی از استانهای دارای کمبود ویتامین D در کشور هستند، اضافه کرد: 86 درصد زنان باردار و 23 درصد شیرخواران در این استانها این کمبود را دارند.

وی ادامه داد: در زنان شهری کمبود ویتامین D بیشتر از زنان روستایی است و این به دلیل شیوه زندگی و عدم وجود فضای باز در مسکن های شهری است.

کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در برخی استان های کشور برای رفع این مشکل به آردهای غنی شده با اسید فولیک و آهن، ویتامین D اضافه کرده ایم که این طرح در 16 استان کشور اجرا می شود.

صالحی افزود: به 30 دانشگاه علوم پزشکی استان نیز در قالب مکمل یاری، قرص ویتامینD می دهیم.

فرزانه صادقی قطب آبادی کارشناس بحران و امنیت غذایی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این جلسه با اشاره به بررسی و تصویب سند تغذیه و امنیت غذایی در کشور گفت: این سند در 119 شاخص و در چهار حیطه کشاورزی اقلیمی، جمعیتی بهداشتی، اقتصادی اجتماعی و امنیتی غذایی تهیه شده است.

وی اظهار کرد: هدف از تدوین این سند ملی تقویت هماهنگی بین بخشی، تقویت نظام مدون پایش و ارزشیابی، ارتقای ظرفیت های محیطی و برقراری امنیت غذا و تغذیه است.

وی تامین پایدار غذا، سلامت و ایمنی غذا و بهبهود تغذیه را از دیگر اهداف تدوین سند تغذیه و امنیت ملی عنوان کرد.

کارشناس بحران و امنیت غذایی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: بهبود کیفیت نان، ساماندهی مصرف شیر خام و فله، ممنوعیت مصرف روغن جامد و تهیه بانک اطلاعاتی از کارخانه های موجود از جمله دستاوردهای استقرار سند ملی تغذیه و امنیت غذایی در استان های مختلف کشور است.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی آذربایجان غربی نیز در این جلسه گفت: استان های قم، اصفهان، تهران، سمنان و یزد جزء استان های بسیار امن غذایی در کشور و استان های کردستان، لرستان، چهار محال و بختیاری و هرمزگان از استان های ناامن غذایی هستند و آذربایجان غربی از استان های نسبتا امن غذایی در کشور به شمار می رود.

رسول انتظار مهدی افزود: کم وزنی در کودکان زیر پنج سال آذربایجان غربی دو درصد و کوتاه قدی 6.9 درصد است.

وی اظهار کرد: اضافه وزن در کودکان زیر شش سال استان نیز به کمتر از دو درصد می رسد.

وی اضافه کرد: سالانه 40 میلیون نفر در جهان بر اثر سوء تغذیه می میرند که 30 درصد این فوتی ها را اطفال تشکیل می دهند که این آمار نشان دهنده لزوم توجه به تغذیه و تامین امنیت غذایی است.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی آذربایجان غربی ادامه داد: دو میلیارد نفر از مردم جهان کمبود آهن دارند که 40 درصد آن شامل کودکان پیش دبستانی و زنان باردار است و در ایران کمبود آهن، 22 درصد از زنان باردار را شامل می شود.

انتظار مهدی گفت: 170 میلیون کودک در کشورهای فقیر دنیا با کم وزنی مواجهند که سالانه سه میلیون نفر آنها می میرند و این در حالیست که یک میلیارد نفر در جهان اضافه وزن دارند و 300 میلیون نفر چاق هستند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین