آفتابنیوز : مهنوش صاحبدل در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: ویتامین C موجب محافظت پوست در مقابل آثار مخرب اشعه ماورای بنفش نور خورشید میشود. همچنین این ویتامین به افزایش قدرت ایمنی بدن، استحکام لثهها و دندانها کمک میکند.
وی با اشاره به دیگر فواید ویتامین C عنوان کرد: این ویتامین همچنین موجب ساخت کلاژن میشود؛ کلاژن قویترین بخش بافت پیوندی است که تمام اعضای بدن را در کنار هم نگه میدارد. این ویتامین همچنین در پیشگیری از بالا رفتن کلسترول خون و جلوگیری از ایجاد لختههای خونی در آن موثر است.
صاحبدل ادامه داد: مصرف ویتامین C موجب جذب بهتر آهن در بدن میشود و مصرف آن به افرادی که دچار کمخونی هستند، توصیه میشود. همچنین از اکسید شدن سلولهای چرب حاضر در غشای سلولی توسط عوامل اکسیدکننده جلوگیری میکند.
این کارشناس تغذیه با اشاره به منابع حاوی ویتامین C گفت: این ویتامین، هم به صورت طبیعی در منابع گیاهی و جانوری و هم به صورت مصنوعی و قرص موجود است. مرکبات، فلفل دلمه، گوجه فرنگی، لیمو، سیب زمینی و هندوانه از جمله منابع گیاهی دارای ویتامین C هستند، جگر نیز منبع حیوانی دارای این ویتامین است.
وی تصریح کرد: نگهداری طولانیمدت در یخچال، پختن، گرمای هوا و خرد کردن موجب از بین رفتن ویتامین C موجود در مواد غذایی میشود.
صاحبدل گفت: ویتامین C مورد نیاز برای هر فرد سالم 60 میلیگرم در روز توصیه شده است. اگر فردی این ویتامین را به مدت یک ماه به میزان کمتر از حداقل مورد نیاز یک فرد دریافت کند، دچار عوارضی مانند خونریزی لثه و خشکی پوست میشود.