آفتابنیوز : فلفل قرمز تند طبیعت گرمی دارد که به دلیل وجود سطح بالای کاپسیسین در آن است. بیشتر فواید فلفل به دلیل وجود همین ماده است و عامل اصلی ایجاد گرما بعد از خوردن فلفل قرمز نیز هست. فلفل قرمز از دیر باز به عنوان دارو در مناطق مختلف آسیا به کار برده میشد.
ضد خونریزی
یکی از مهمترین خواص فلفل خاصیت ضد خونریزی آن است. در بعضی از نقاط دنیا در موارد اوژانسی برای بند آوردن خونریزی از آن استفاده میشود.
مفید برای قلب و عروق
مادهای بسیار مفید برای قلب و عروق است. هرچند که ضدخونریزی است اما بطور شگفتانگیزی سبب بهبود جریان خون و فشار خون میشود. فعالیت قلب را افزایش میدهد و به آن قدرت و انرژی میبخشد.
توانایی کنترل درد
خاصیت شگفتآور دیگر فلفل، توانایی کنترل درد در بدن است. در واقع فلفل، گردش خون را بهبود میبخشد و در نتیجه مواد لازم برای بهبود را به هر نوع جراحت و زخم میرساند. به همین ترتیب اثر ضد التهاب نیز دارد.
کمک به دستگاه هاضمه
به معده کمک میکند که فرایند هضم غذا را بهتر انجام دهد و میزان رفلکس اسید معده را کاهش میدهد.
موثر در کاهش وزن
آمار جدید انجمن قلب آمریکا نشان میدهد که نزدیک به ۱۵۰ میلیون بزرگسال و یک سوم کودکان در آمریکا اضافه وزن یا چاقی بیمارگونه دارند. درحالیکه رژیم غذایی ساده و تمرینات ورزشی معمولی برای تغییر این وضعیت مفید است، تحقیقات نشان داده است که استفاده از فلفل قرمز در رژیم غذایی نیز در کاهش وزن بسیار مفید و مؤثر است. در بسیاری از مناطق فقیر دنیا، فلفل قرمز به وفور در آشپزی سنتی استفاده میشود، چون سبب تحرک بیشتر میشود. این وقتی بسیار ارزشمند است که غذای زیادی برای خوردن در دسترس نباشد. همچنین برای کنترل اشتها به منظور کم کردن وزن بسیار مفید است، چون یکی از دلایل چاقی زیاد خوردن است. فلفل گرمازاست، یعنی دمای بدن را کمی بالا میبرد، و همین کافی است که مقدار زیادی کالری بسوزد. این حالت حتی هنگامی که در حال استراحت هستید نیز روی میدهد. این خبر خوبی برای افراد چاق علاقهمند به غذاهای تند است.
پیشگیری از سرطان
تحقیقات بیشماری نشان دادهاند که کاپسیسین موجود در فلفل از رشد تومورهای سرطانی جلوگیری میکند و حتی سبب از بین رفتن سلولهای بدخیم میشود. اثر این ماده در از بین بردن تومورهای پروستات و بیضه و سرطانهای مرتبط با اختلال هورمونی مشاهده شده است.
نکته جالب درباره فلفل تند این است که ویتامین ث موجود در این سبزی حدود ۴۰۰ درصد بیشتر از ویتامین ث موجود در پرتقال است.