پایگاه خبری آفتاب
۱۷ /خرداد /۱۴۰۵
Sunday 07 June 2026
کد خبر:۴۸۹۰۲
۱۷:۵۰
۱۳۸۵/۰۴/۲۹

سفیر جدید ایتالیا انتخاب احمدی نژاد است

۱۷:۵۰
۱۳۸۵/۰۴/۲۹
به گزارش آفتاب نیوز،
ظهره وند که اینک به ایتالیا می رود پیشتر قرار بود به جای صادق خرازی به عنوان سفیر ایران عازم پاریس شود اما  این اتفاق هرگز روی نداد.

برای ماموریت ایتالیا هم در زمان ریاست جمهوری محمد خاتمی شخص دیگری به جز آقای ظهره وند در نظر گرفته شد.
این فرد  غلامعلی خوشرو معاون سابق وزرات خارجه ایران در زمان کمال خرازی بود.

غلامعلی خوشرو معاون سابق امورحقوقی و بین الملل وزارت خارجه و از اعضای تیم مذاکره کننده اتمی سابق ایران همزمان با پایان کار کمال خرازی گرچه برای ماموریت در رم انتخاب شد و حکم وی را نیز محمد خاتمی رییس جمهور سابق امضا کرد اما  با تغییر دولت، درخواست بازنشستگی کرد .

با پذیرش درخواست خوشرو ، وی از ماموریت ایتالیا بازماند تا قرعه به نام ابوالفضل ظهره وند زده شود.


ستاره همبستگی برای سفیر سابق ایران
سفیر سابق ایران در پایان ماموریت خود در ایتالیا به دیدار رییس جمهور این کشور که مقامی تشریفاتی به شمار می رود رفته است. 

بهرام قاسمی در آستانه پايان ماموريت خود با «جورجو ناپوليتانو» درباره روابط دو جانبه و مسايل مختلف بين‌المللي، گفت و گو كرد.رييس جمهوري ايتاليا با اشاره به سابقه كهن دو كشور ايران و ايتاليا به عنوان وارثان فرهنگ و تمدن باستاني گفته كه دو كشور مي‌توانند به عنوان كشورهايي كه در حوزه‌هاي مربوطه نقش آفرين و تاثيرگذار هستند با يكديگر همكاري‌هاي سازنده‌اي داشته باشند.

رییس جمهور ایتالیا در این دیدار باز هم از خواست کشورش برای حضور در مذاکره های اتمی ایران و اروپا سخن گفته  افزوده است گرچه ايتاليا در گروه كشورهاي ‪ ۵+۱‬و نيز تروئيكاي اروپا قرار ندارد ، اما به عنوان يك عضو اتحاديه اروپا و عضو جي هشت مي‌تواند در كنار ساير كشورهاي اروپايي به رايزني و ارائه مشورت براي تنظيم هر چه بهتر روابط ايران و اتحاديه اروپا و نيز تسريع در روند مذاكرات مربوط به برنامه هسته‌اي ايران ، كمك کند. 

بهرام قاسمي در پايان ماموريت خود در ايتاليا در ضيافت ناهاري كه به افتخار وي در وزارت امور خارجه اين كشور با حضور معاون اول وزير, مديران كل وزارتخانه‌, شماري از نمايندگان‌پارلمان‌, صاحبان صنايع و روساي بانك‌هاي عمده ايتاليا ترتيب داده شده بود شركت كرد.

در پايان اين مراسم معاون اول وزير امور خارجه ايتاليا
در سخناني بر اراده دولت ايتاليا براي گسترش هر چه‌بيشتر روابط با ايران از تلا‌ش هاي ايران در مدت پنج‌سال ماموريت خود در رم قدرداني و به وي نشان افتخار درجه يك ايتاليا موسوم به «ستاره همبستگي» را اعطا كرد .

کسی با رییس جمهور ایتالیا نمی کند
در ايتاليا معمولا سفراي كشورهاي خارجي در پايان ماموريت خود با رييس جمهوري اين كشور ديدار نمي‌كنند اما ديدار رييس جمهوري ايتاليا با سفير ايران مدت ‪ ۴۵‬دقيقه بطول انجاميده است.
پس از پیروزی حزب چپ رومانو پرودی در انتخابات پارلمانی ایتالیا ،دولت جدید این کشور تمایل زیادی به گسترش روابط با ایران نشان داده است. 

رومانو پرودی نخست وزیر ایتالیا که برای شرکت در اجلاس رهبران گروه هشت به روسیه سفر کرده بود با آغاز خشونت ها در خاورمیانه به علی لاریجانی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران که با تازگی میهمان وی در رم بود، تلفن کرد و از او خواست که تهران برای پایان درگیری ها از نفوذ خود استفاده کند.
معمولا در عرف تشریفاتی مقامی که به لحاظ اجرایی بالاتر است با همتای خود تماس تلفنی برقرار می کند و نه مقامی که به لحاظ اداری از وی پایین تر است. 

کارشناسان می گویند رویکرد تازه ایتالیا به ایران نشاندهنده اراده دولت رومانو پرودی برای  تحكيم هر چه بيشتر روابط ديرينه دو كشوراست . دو کشوری که حافظه تاریخی شان به قول محمد خاتمی خالی از هرگونه خاطره استعماری و منفی و دخالت بار است.
گزارش خطا
ارسال پیام
captcha