آفتابنیوز : بانک مرکزی گزارش هفتگی متوسط قیمت خردهفروشی برخی از مواد خوراکی در تهران را در هفته منتهی به ۱۵ دی ماه منتشر کرد که براساس آن نرخ چهار گروه نسبت به هفته قبل از آن افزایش و سه گروه کاهش نشان میدهد؛ ضمن اینکه قیمت لبنیات ۱.۴ درصد، میوههای تازه ۲.۴ درصد، گوشت مرغ ۱.۱ درصد و روغن نباتی ۰.۳ درصد نسبت به هفته قبل از آن افزایش یافته است.
همچنین قیمت تخم مرغ ۱۴.۳ درصد، سبزیهای تازه ۱.۸ درصد و گوشت قرمز ۰.۵ درصد کاهش داشت و قیمت برنج، حبوب، قند و شکر و چای نیز در مدت زمان مشابه بدون تغییر و ثابت بوده است.
لبنیات و تخممرغدر هفته مورد گزارش در گروه لبنیات قیمت ماست غیرپاستوریزه معادل ۱.۲ درصد، ماست پاستوریزه ۲.۹ درصد و پنیر پاستوریزه ۲.۳ درصد نسبت به هفته قبل افزایش داشت و بهای سایر اقلام بدون تغییر بود. قیمت تخممرغ معادل ۱۴.۳ درصد کاهش یافت و شانهای ۱۲۶ هزار تا ۱۸۰ هزار ریال فروش میرفت.
برنج و حبوبدر این هفته در گروههای برنج و حبوب بهای تمام اقلام ثابت بود.
میوهها و سبزیهای تازهدر هفته مورد بررسی، در میادین زیر نظر شهرداری هندوانه عرضه نمیشد و موز عرضه کمی داشت. سایر اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آنها از نظر کیفی در مقایسه با سایر میوهفروشیها متفاوت بودند، به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و ترهبار عرضه میشد.
میوهفروشیهای سطح شهر اقلام میوه و سبزی تازه را عرضه میکردند که در گروه میوههای تازه قیمت انگور معادل ۵.۶ درصد کاهش ولی بهای سایر اقلام این گروه بین ۰.۵ درصد تا ۶.۴ درصد افزایش داشت. در گروه سـبزیهای تازه قیمت سـیبزمینی معـادل ۰.۹ درصد، لوبیا سبز ۴.۱ درصد و سبزیهای برگی ۲.۹ درصد افزایش ولی بهای سایر اقلام این گروه بین ۰.۵ درصد تا ۷.۱ درصد کاهش یافت.
گوشت قرمز و گوشت مرغدر هفته مورد گزارش قیمت گوشت گوسفند معادل ۰.۶ درصد و گوشت تازه گاو و گوساله ۰.۴ درصـد کاهش ولی بهای گوشت مرغ ۱.۱ درصد افزایش داشت.
قند، شکر، چای و روغن نباتیدر این هفته قیمت قند، شکر، چای خارجی و روغن نباتی مایع بدون تغییر بود. بهای روغن نباتی جامد معادل ۰.۸ درصد افزایش یافت.
تغییرات سالیانهدر یک سال منتهی به هفته پانزدهم دی ماه نرخ لبنیات ۸.۱ درصد، تخم مرغ ۴۵.۸ درصد، برنج ۰.۸ درصد، حبوب ۲.۶ درصد، میوههای تازه ۳۶ درصد، سبزی تازه ۴۷.۹ درصد، گوشت قرمز ۶.۵ درصد، گوشت مرغ ۹.۶ درصد، چای ۱۹.۵ درصد و روغن ۲.۵ درصد رشد کرده است. همچنین قیمت قند و شکر ۱۰.۵ درصد کاهش نشان میدهد.