آفتابنیوز : فندق سرشار از ویتامینهای A، B۱،B۲، Cو ویتامینE بهعلاوه املاح معدنی از جمله کلسیم، فسفر، آهن، گوگرد، منیزیم، روی و پتاسیم است. همچنین در ۱۰۰ گرم مغز فندق۶۰۰ کالری، در ۱۰۰ گرم فندق با پوست ۳۰۰ کالری و در یک عدد آن ۱۰ کالری انرژی نهفته است.فندق سرشار از چربیهای سالم است: این میوه با اسیدهای چرب اشباع نشده یعنی همان چربیهای خوب غنی شده است و مصرف آن به کاهش کلسترول LDLو افزایش HDL و در نهایت ترویج سلامت قلب کمک میکند. اسیداولئیک موجود در روغن فندق از افزایش کلسترول خون پیشگیری میکند، قندخون را تنظیم میکند، آپوپروتئینA-۱را که برای پیشگیری از بروز بیماریهای عروق سیاهرگ مفید است، افزایش و آپوپروتئینBکه مضر است را کاهش میدهد. دیگر اسید چرب مفید در روغن فندق، اسید لینولئیک است که به مقدار زیادی در روغن فندق یافت میشود. لینولئیک اسید نقش خیلی مهمی در رشد و سلامت اندامها دارد.
۱-منبع غنی از فیبر
مصرف این میوه بهدلیل محتوای فیبر آن، موجب احساس سیری طولانیمدت میشود و خود راهی برای جلوگیری از پرخوری و در نتیجه کاهش وزن است.
۲-پشتیبان استخوان
هر وعده مصرف فندق ۳۲ میلی گرم کلسیم به بدن میرساند و این خود راهی برای افزایش سلامت استخوانها بخصوص برای کسانی است که از مصرف مواد لبنی اجتناب میکنند.
۳-پشتیبانی از پوست
ویتامینEموجود در فندق به مبارزه با علائم پیری مانند لکههای تیره و خطوط و چینوچروکها میرود ضمن اینکه محافظ پوست در برابر آسیبهای نور خورشید نیز محسوب میشود. مصرف فندق راهی برای جلوگیری از آفتاب سوختگی و جلوگیری از صدمات ناشی از اشعه ماورابنفش است.
۴-منبع مفید منیزیم
مصرف فندق در هر موقع در حدود ۴۶ میلی گرم منیزیم به بدن میرساند. مصرف منیزیم با کاهش فشارخون و کاهش خطر ابتلا به دیابت ارتباط دارد.
۵-ضد سرطان
بتاسیتوسترول، اثر فوقالعادهای در کاهش کلسترول و پیشگیری از سرطان دارد. همچنین فندق سرشار از ویتامین E است و اگر سرطان قبلا در بدن شکل گرفته باشد، ویتامینEبا سلولهای سرطانی میجنگد.
۶-تقویتکننده مغز
ویتامینEموجود در فندق خاصیت ضد التهابی دارد و موجب کاهش سطوح استرس و اضطراب و در نتیجه فقط سلامت مغز میشود. علاوه بر این، فندق یک منبع خوب از ویتامینهای بB۱، B۲، و B۶ است. این ویتامینها برای حفظ سلامت مغز و خونسازی ضروری هستند، مخصوصا برای کودکان در حال رشد.
منبع: سلامت آنلاین