کد خبر: ۵۶۲۸۴۱
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۰

«شکلات تلخ» کاهنده سکته مغزی در زنان

یکی از خوش‌طعم‌ترین خوردنی‌های دنیا شکلات است که طعمی شیرین و به یاد ماندنی را در ذهن هر فردی ایجاد می‌کند که می‌تواند آنها را در خوردن انواع طعم‌های مختلف وسوسه کند.
آفتاب‌‌نیوز :
درخت کاکائو از درختان مناطق حاره‌ای جهان است که کشورهای آفریقایی در تولید آن بیشترین نقش را دارند و این خوراکی خوشمزه با گذشت زمان از  تغذیه‌های جدایی‌ناپذیر زندگی انسان‌ها شده است. مصرف این خوراکی در بسیاری از خانواده‌ها به حدی بالا رفته است که می‌توان مضرات آن را در کنار فوایدش بررسی کرد.

یک کارشناس تغذیه در این‌باره با بیان اینکه شکلات بر خلاف تصور دیگران افزون بر مضرات، فوایدی دارد، اظهار کرد: شکلات تلخ بر خلاف طعمی که ممکن است باب میل بسیاری از افراد نباشد یکی از خوارکی‌های مورد علاقه بانوان است.

سارا نجفی به خبرنگار ایسنا گفت: مصرف به اندازه از شکلات تلخ می‌تواند خطر سکته مغزی را در زنان کاهش دهد که مصرف معمول آن در هفته باید دو قطعه باشد و افزون بر کاهش خطر سکته مغزی می‌تواند آنها را در ابتلا به افسردگی نیز در امان نگه دارد.

وی با اشاره به مصرف این خوردنی خوشمزه در جلوگیری از عوارض بارداری خاطرنشان کرد: مصرف شکلات تلخ در زنان باردار منجر به متعادل ساختن فشارخون می‌شود، معضلی که بسیاری از زنان باردار را شامل و در صورت عدم کنترل آن منجر به تشنج، لخته شدن خون و آسیب به کبد می‌شود.

نجفی تصریح کرد: بر اساس تحقیقات انجام شده دانشمندان، مصرف شکلات تلخ علاوه بر جلوگیری از حمله سکته مغزی تا حدودی می‌تواند از عارضه قلبی نیز جلوگیری کند چرا که مصرف متعارف آن تأثیر مثبتی بر روی قلب و عروق می‌گذارد.

این کارشناس تأکید کرد: اگرچه شکلات تلخ فوایدی دارد اما مصرف بیش از حد آن می‌تواند دردسرساز باشد چرا که کالری، چربی و قند بالای آن اقتضا می‌کند در مصرف آن احتیاط شود.

وی با اشاره به عوارض مصرف بیش از حد کاکائو اضافه کرد: مصرف بیش از حد آن می‌تواند موجب اضافه وزن، امراض قلبی و افزایش کلسترول خون شود و یا وجود کافئین موجود در شکلات تلخ می‌تواند به اختلالات روانی و اضطراب منجر شود.

نجفی عوارض کافئین را در میان مضرات دیگر شکلات تلخ مهم دانست و گفت: افزون بر عوارض اصلی، کافئین و مواد شیمیایی وابسته آن در کاکائو است چرا که عوارض مشتقات کافئین موجب ضربان تند قلب، دل بهم خوردگی، عصبی بودن و واکنش‌های پوستی به ویژه در بانوان می‌شود.

این کارشناس تغذیه در پایان بیان کرد: هر خوراکی علاوه بر فواید، مضراتی دارد که شکلات تلخ مستثنی از آن نیست بنابراین این خوردنی خوش‌طعم را در حین مفید بودن باید عاملی برای تهدید سلامتی خود بدانیم و در مصرف آن زیاده‌روی نکنیم.

منبع: ایسنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین