آفتابنیوز : زهرا عبدالهی مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به مطالعات صورت گرفته در دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران و آزمایشگاه ملی سلامت در زمینه ریزمغذیها، گفت: تمام گروههای سنی در کشور با کمبود ویتامین D مواجه هستند، بهطوریکه کمبود این ویتامین در ۶۷ نوجوانان، ۸۶ درصد زنان باردار، ۶۲ درصد کودکان ۶ ساله و ۷۰ درصد بزرگسالان شایع است.
وی با اشاره به پیامدهای غیرقابل جبران کمبود ویتامین D و تحمیل هزینههای هنگفت به نظام سلامت، اظهار کرد: کمبود این ویتامین خطر ابتلا به بیماریهای غیرواگیر، مانند دیابت بیماریهای قلبی و عروقی، انواع سرطانها، ام اس، آسم، آلرژی، پوکی استخوان و ... را افزایش میدهد.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: راهکار موثر و عملی که میتواند شیوع کمبود ویتامین D را در کشور کاهش دهد، غنی سازی مواد غذایی با این ویتامین است که با توجه به اجرای برنامه ملی غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک در کشور، برنامه افزودن ویتامین D نیز به عنوان یک راهکار، میتواند اثربخش باشد.
وی با اشاره به اینکه غنی سازی آرد با ویتامین D در اولویت برنامههای معاونت بهداشت و سازمان غذا و دارو است، تصریح کرد: پایلوت این برنامه به مدت یک سال با کمکهای تکنیکی مشاوران بین المللی از سازمان بهداشت جهانی و یونیسف در بیرجند اجرا میشود.
عبدالهی اظهار کرد: در طول اجرای پایلوت این برنامه، قابلیت اجرایی و پروتکل کنترل کیفیت تدوین میشود و پس از آن ویتامین D نیز در برنامه ملی غنی سازی آرد قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه غنی سازی آرد با ویتامین D در نانهای چهارگانه تافتون، سنگک، لواش و بربری که در برنامه غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک هستند، انجام میشود، گفت: این طرح در سه کارخانه آرد بیرجند دنبال میشود که بر اساس گزارشهای سازمان غذا و دارو فعالیتهای خوبی در حال انجام است.
عبداللهی درمورد منابع تامین D ویتامین، توضیح داد: اقدامات لازم برای واردات ویتامین D مورد توسط سازمان غذا و دارو سازمانهای بین المللی یونیسف و بهداشت جهانی صورت گرفته است تا واردات سریعتیر انجام شود و تولید کنندگان داخلی بتوانند پرمیکس آهن، اسید فولیک و ویتامین D را تولید کنند تا برنامه در اسرع وقت آغاز شود.
باشگاه خبرنگاران