آفتابنیوز : دکتر وحید ولیپور دهنو در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: اسید چرب امگا ۳ نوعی اسید چرب اشباع نشده است که تغذیه با یک رژیم غذایی غنی از آن در فرآیندهای شناختی انسانها نقش موثری دارد.
وی ادامه داد: امگا ۳ ژنهایی را که برای حفظ عملکرد و شکلپذیری سیناپسی در موشهای صحرایی مهم هستند، تنظیم میکند.
ولیپور دهنو اضافه کرد: اسید چرب امگا ۳ باعث کاهش چربی خون شده و خاصیت ضدالتهابی، ضد لخته خون، ضد آریتمی قلبی و گشادکنندگی رگی دارد.
این دکتری فیزیولوژی ورزشی افزود: امگا ۳ فعالیت متابولیسم سلولها را تنظیم میکند و مصرف امگا ۳ بر بدن ورزشکاران تاثیر مثبتی دارد. برخی از تمرینات ورزشی شدید موجب بروز آسیب بافتی در عضلات اسکلتی و کاهش عملکرد جسمانی ورزشکاران میشود که مصرف امگا ۳ به افزایش مقاومت بدن در برابر این اتفاقات منجر میشود.
روغن کلزا، دانههای کتان، ماهیهای چرب مانند ماهی آزاد، ماهی مارکو، شاه ماهی، ساردین، ماهی تن، ماهی قزل آلا، مار ماهی، ماهی کولی، ماهی فلتان، ماهی ریش دار و ماهی نیزه و همچنین گردو، فندق، بادام، بادام هندی، پسته، روغن گردو یا سویا و تخم مرغهای غنی شده با امگا ۳ از جمله مواد غذایی حاوی این ماده هستند.