منافع تغذیه مناسب برای ورزشکاران به موارد مختلفی تقسیم می شود که شامل افزایش فاکتورهای آمادگی جسمانی و اجرای ورزشی، پیشگیری از آسیب های ورزشی، کاهش زمان ریکاوری و بازتوانی و تسریع آن، کمک به کنترل وزن، کمک به روند خواب و نیز ملاحظات روانشناختی و روحی روانی است.
بر اساس این مطلب که از سوی هادی عطارد، متخصص تغذیه ورزشی تهیه شده و از سوی فدراسیون پزشکی ورزشی منتشر شده، آمده است: از مهم ترین اصول تغذیه ورزشی می توان به تامین ذخایر راهبردی انرژی در بدن، تولید سریعتر ScoA جهت ورود به کربس، تولید بیشتر ATP به ازای هر واحد اکسیژن مصرفی، تولید بیشتر ATP در روند بی هوازی و نبود اکسیژن، تولید بهترین نسبت هیدروژن به اکسیژن در روند متابولیکی، پیشگیری از کم آبی در ورزشکاران و تامین پروتئین کافی برای بازسازی و نگهداری عضلات اشاره کرد.
در ارائه یک دستور العمل راهبردی برای تغذیه ورزش هم باید به نکات زیادی توجه کرد که از مهمترین آن ها می توان به سیستم انرژی غالب در ورزش مورد نظر، نیاز خاص به برخی از مواد غذایی از نظر کمی و کیفی، آسیب های احتمالی در طول تمرینات و مسابقات، عادات غذایی ورزشکار، تاکتیک های تغذیه ای در تمرینات و اجرای بهترین آن در مسابقات، تصورات غلط رایج در رشته مورد نظر مخصوصا قبل از مسابقه اشاره کرد.
همچنین باید خاطرنشان کرد که شورای ملی پژوهش پزشکی و بهداشت استرالیا راهنمایی را برای استفاده ورزشکاران ارائه کرده است که در آن به مسائل مختلفی از جمله بهره وری از تنوع گسترده غذاهای مغذی، مصرف مقادیر کافی نان ها و غلات کامل شامل سبزیجات و میوه ها، مصرف غذاهای کم چرب به ویژه با مقدار کم چربی اشباع شده، حفظ مناسب وزن به وسیله دریافت غذای متعادل و فعالیت فیزیکی منظم، محدود کردن دریافت الکل، مصرف متوسط مقادیر قند، شکر و غذاهای حاوی شکر افزودنی، انتخاب غذای کم نمک، نوشیدن کافی آب و مایعات، مصرف غذاهای حاوی کلسیم به ویژه برای دختران و زنان و نیز مصرف غذاهای حاوی آهن به ویژه برای دختران و زنان و گیاهخواران توجه شده است.