کد خبر: ۶۸۸۰۷۲
تاریخ انتشار : ۱۰ دی ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۲

۵ تا ۲۰ درصد تولیدات مواد غذایی تقلبی است

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: پیش بینی می‌شود بین ۵ تا ۲۰ درصد تولیدات مواد غذایی در جهان تقلبی باشد که شامل کشور ما هم می‌شود.
۵ تا ۲۰ درصد تولیدات مواد غذایی تقلبی است
آفتاب‌‌نیوز :

علیرضا زالی، با اشاره به اهمیت توجه به ایمنی و سلامت مواد غذایی در سراسر دنیا، اظهار کرد: رقابت‌های فشرده در زمینه تهیه غذای سالم موجب شده این موضوع سلامت محور، به یک منازعه در راهبردهای استراتژیک جهانی تبدیل شود.

وی با تاکید بر اهمیت شناسایی تقلبات، اثبات اصالت و ردیابی آلاینده‌ها، تصریح کرد: تکنولوژی‌های موجود در زمینه اثبات کیفیت مواد غذایی بسیار پیچیده است.

زالی گفت: پیش بینی می‌شود در تمام کشورها ۵ تا ۲۰ درصد تقلب در صنعت مواد غذایی رخ می‌دهد که این اقدام علاوه بر مخاطرات سلامت محور، جنبه‌های سواخلاقی را هم در بر می‌گیرد. کشور ما نیز از این آمار مستثنی نیست.

وی با اشاره به تکنولوژی‌های پیشرفته در کشور و دستاوردهای طرح جامع سلامت غذا در مرکز تحقیقات سلامت غذا، افزود: کاربرد یکی از دستاوردهای این مرکز تحقیقات شناسایی آفت کش‌ها است که برای فرهنگ سازی در حوزه کشاورزی بسیار مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

زالی با بیان اینکه ۲۱۱ آفت کش در مزارع کشاورزی استفاده می‌شود که بیشتر آفت کش‌های ترکیبی کاربرد دارد، افزود: متأسفانه آفت کش‌های ترکیبی نیز اثرات سو بسیار زیادی دارد.

رییس دانشگاه با تاکید بر لزوم سرعت بخشیدن به پیشرفت فناوری نوین تشخیص اصالت و کیفیت مواد غذایی به ویژه در مبادی ورودی، عنوان کرد: وجود آنتی بیوتیک‌ها و مواد هورمونی درد برخی مواد غذایی فوبیای اجتماعی ایجاد کرده است، همچنین وجود این مواد علاوه بر ایجاد سویه‌های مقاوم، آلرژی و حتی اضافه وزن نیز به همراه دارد. از طرفی از سال ۲۰۱۲ اقبال جهانی به سمت مواد غذایی بدون آنتی بیوتیک بوده است.

زالی تصریح کرد: پایبندی به اصالت مواد غذایی در صادرات، نقطه قوت محسوب می‌شود و تولید مواد غذایی نامرغوب اعتبار و وجاهت بین المللی کشور را زیر سوال می‌برد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین