سمیرا مرادی اظهار کرد: کمخونی به شرایطی اطلاق میشود که تعداد گلبولهای قرمز سالم خون به دلیل کمبود آهن کاهش مییابد.
وی با اشاره به اهمیت گلبولهای قرمز در بدن، ادامه داد: گلبولهای قرمز وظیفه اکسیژن رسانی به بافتهای بدن را بر عهده دارند.
مرادی ادامه داد: کم خونی فقر آهن به دلیل کمبود آهن در مواد غذایی دریافتی یا جذب نشدن آهن اتفاق میافتد.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه معمولاً تا زمانیکه کمخونی خفیف تا متوسط باشد، فرد متوجه علائم نمیشود، خاطرنشان کرد: علائم شایع در کم خونی شدید عبارتاز خستگی، ضعف، رنگ پریدگی پوست، سر درد و سرگیجه، ضربان سریع قلب، سردی اندامها، کاهش اشتها، عدم تمرکز و خواب آلودگی است.
وی با اشاره به علل بروز کم خونی، اضافه کرد: از علل کم خونی میتوان به خون ریزی، بارداری، فقدان آهن کافی در مواد غذایی، رژیم غذایی ناکافی و عدم توانایی در جذب آهن اشاره کرد.
مرادی در پاسخ به این پرسش که چه مواد غذایی در بهبود کم خونی مؤثر هستند؟ عنوان کرد: غذاهای غنی از آهن مانند گوشت قرمز، مرغ و غذاهای دریایی، تخم مرغ، حبوبات، سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج، میوههای خشک مانند کشمش و برگه زرد آلو از جمله مواد غذایی موثر در رفع کم خونی هستند.
این متخصص تغذیه بیان کرد: این نکته باید در نظر گرفته شود که آهن موجود در گوشت جذب مؤثرتر و بالاتری نسبت به سایر منابع دارد؛ بنابراین اگر از منابع غیرگوشتی مانند منابع گیاهی آهن استفاده شود، نیاز است که از افزایندههای جذب آهن مانند ویتامین C در کنار آنها استفاده شود.
وی تصریح کرد: ترکیبات حاوی ویتامین C عبارتند از بروکلی، گریپ فروت، کیوی، سبزیجات برگی، مرکبات، فلفل دلمهای و گوجه فرنگی؛ ضمن اینکه ترکیبات فوق با تغییر ظرفیت آهن به جذب آن کمک میکنند.