پایگاه خبری آفتاب
۱۲ /خرداد /۱۴۰۵
Tuesday 02 June 2026
۲۱:۱۲
کد خبر:۷۰۱۸۵۰
۰۹:۲۴
۱۴۰۰/۰۱/۰۹

«جو بایدن» توافق ۲۵ ساله ایران و چین را «نگران کننده» خواند

«جو بایدن» توافق ۲۵ ساله ایران و چین را «نگران کننده» خواند
رئیس جمهور ایالات متحده توافقنامه جامع همکاری ایران و چین را نگران کننده خواند.
۰۹:۲۴
۱۴۰۰/۰۱/۰۹
به گزارش آفتاب نیوز،

«جو بایدن» رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا شامگاه یکشنبه به وقت محلی در واکنش به امضای توافق ۲۵ ساله ایران و چین گفت که مدتهاست نگران مشارکت ایران و چین بوده است».

بایدن هنگام سوار شدن به هواپیمای مخصوص ریاست جمهوری آمریکا در پاسخ به پرسش یک خبرنگار که پرسید «آیا نگران مشارکت ایران و چین هستید»؟ گفت، «یک سال است که نگران این موضوع هستم».

«جو بایدن» توافق ۲۵ ساله ایران و چین را «نگران کننده» خواند

گفتنی است، سند همکاری جامع راهبردی ایران و چین که روز شنبه در تهران به امضای «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران و «یانگ یی» همتای چینی او رسید، از سال ۲۰۱۶ در دست بررسی بود. این سند بر تقویت همکاری بخش خصوصی و نقش ایران در برنامه سرمایه گذاری و زیرساختهای چین و طرح راه ابریشم جدید (یک کمربند- یک راه) متمرکز است.

پیش نویس این سند که سال گذشته در رسانه‌ها منتشر شد، طرح‌هایی را برای تأمین بلندمدت نفت خام ایران به چین و همچنین سرمایه گذاری در زیرساخت‌های نفت، گاز، پتروشیمی، تجدیدپذیر و انرژی هسته‌ای را نشان می‌داد.

گزارش خطا
ارسال پیام
captcha