فلفل سیاه بعد از نمک، پرکاربردترین ادویه مورد استفاده برای چاشنی بخشیدن به غذاها است. به طور کلی فلفل سیاه عطر و طعم غذا را لذت بخش تر می کند و حتی فواید سلامتی هم برای بدن دارد. فلفل سیاه فراتر از یک چاشنی در آشپزخانه هاست و خواص درمانی این ادویه از دیرباز شناخته شده و مورد استفاده است.
در گذشته، فلفل سیاه درمان مرسوم برای اضطراب بود که در طب آیورودا (Ayurvedic medicine) شناخته شده است. تحقیقات نشان می دهد که خواص درمانی این ادویه به دلیل اجزای فعال آن است و یکی از این اجزا پیپرین (piperine) است که یک ماده شیمیایی مسئول تندی این ادویه است.
پیپرین بیماری هایی مانند حالت تهوع و سردرد را بهبود می بخشد و همچنین جذب اجزای فعال دیگر ادویه های دارویی را تسریع می کند. برای مثال بدن بهتر می تواند کورکومین زردچوبه را جذب کند.
در طب آیورودا، فلفل سیاه یک ادویه شفادهنده در نظر گرفته می شود و طبیبان طبیعی از فلفل سیاه برای هضم بهتر، تحریک اشتها، بهبود تنفس و سلامت مفاصل استفاده می کردند.
مبارزه با رادیکال های آزاد و مضر
خواص مفید فلفل سیاه به این موارد خلاصه نمی شود و فلفل سیاه در مبارزه با رادیکال های آزاد و مضر نقش بسیار کاربردی دارد. فلفل سیاه سلول های شما را از شر رادیکال های آزاد محافظت می کند. اشعه ماوراء بنفش و مواد مضر آلاینده های هوا، رادیکال آزاد ایجاد می کنند که به سلول ها آسیب می زند و موجب تورم و بیماری ها می شود. فلفل سیاه با کمک آنتی اکسیدان های خود با رادیکال های آزاد مبارزه می کند و سلول ها را از خرابی و تورم نجات می دهد.
کاهش تورم
تورم مزمن با بسیاری از بیماری های تهدیدکننده زندگی همچون بیماری های قلبی و سرطان ها مرتبط است. پیپرین موجود در فلفل سیاه موجب کاهش تورم می شود. فلفل سیاه به عنوان درمان طبیعی شرایط التهابی مانند آرتریت و آسم نقش موثری دارد.
بهبود ساختار مغز و درمان آلزایمر
مطالعات حیوانی نشان می دهد که پیپرین فلفل سیاه در درمان آلزایمر موثر است. فلفل سیاه ساختار پلاکهای آمیلوئیدی را کاهش می دهد. پلاکهای آمیلوئیدی پروتئین هایی هستند که سلول های مغز را تخریب می کنند و با بروز بیماری آلزایمر در ارتباطند.
بهبود کنترل قند خون
پیپرین فلفل سیاه به دیابتی ها کمک می کند. یک مطالعه حیوانی به تازگی نشان داد که پیپرین از بالارفتن قند خون بعد از خوردن وعده غذایی جلوگیری می کند. مطالعه دیگری نشان می دهد که این ماده می تواند حساسیت انسولین را در افراد دارای اضافه وزن بعد از ۸ هفته مصرف افزایش دهد.
کاهش کلسترول
فلفل سیاه موجب کاهش سطح کلسترول بد خون می شود. این موضوع از طریق مطالعات حیوانی ثابت شده است.
درمان چاقی
یک مطالعه جدید در مورد اثرات مفید فلفل سیاه در مبارزه با چربی بدن که در مجله شیمی و مواد غذایی ACS منتشر شده، اشاره می کند که پیپرین می تواند از تشکیل سلول های جدید چربی جلوگیری کند و همچنین سطح آنها را در جریان خون کاهش دهد. این گروه از محققان پیشنهاد می کنند که این یافته می تواند به استفاده گسترده از پیپرین در مبارزه با چاقی و بیماری های مرتبط منجر شود.