مطالعه تازه صورت گرفته توسط پژوهشگران دانشگاه هاروارد نشان میدهد که مصرف میوه و سبزیجات بر عملکرد مغز ما تاثیر مثبتی میگذارد.
به گزارش آفتابنیوز؛ این بررسی نشان داد که فلاونوئیدها که ترکیبات طبیعی و دارای خواص آنتی اکسیدانی بسیار قوی هستند و در میوه یافت میشوند میتوانند به پیشگیری از آلزایمر و سردردهای خفیف کمک کنند.
پژوهشگران در این بررسی از دادههای پژوهش وسیع و مداوم آغاز شده از اواخر دهه ۷۰ و اوایل دهه ۸۰ میلادی استفاده کردهاند که در آن شرکتکنندگان به صورت دورهای پرسشنامههای تغذیه و سلامتی را در بازه زمانی ۲۰ ساله تکمیل کرده بودند.
شرکتکنندگان در مطالعه ۴۹۶۹۳ زن با میانگین سنی ۷۶ سال و ۵۱۵۲۹ مرد با میانگین سنی ۷۳ سال بودند.
در این بررسی استفاده از بیش از ۲۰ ماده مغذی معمول مصرف شده مانند بتاکاروتن در هویج، فلاونوئیدها در توت فرنگی و آنتوسیانین در سیب و بسیاری دیگر از میوهها و سبزیجات مورد ارزیابی قرار گرفته و نتیجه آن در مجله علمی نورولوژی مرتبط با علوم اعصاب منتشر شده است.
در بررسی مشخص شد افرادی که ۲۰ درصد بیش از سایرین فلاونوئید موجود در میوه را مصرف کرده بودند ۱۹ درصد شانس شان برای عدم ابتلا به آلزایمر افزایش یافته بود.
نتیجه پژوهش نشان میدهد خوردن محصولات غنی از فلاونوئیدها در جوانی میتواند برای سلامت مغز در کهنسالی مفید باشد. این ماده در توت فرنگی و اسفناج و جوانهها وجود دارد.