ترکیبات موجود در قهوه دارای خواص آنتیاکسیدانی و ضد التهابی قوی هستند که احتمالاً برای سلامتی شما مفیدند.
یافتهها حاکی از آن است که کافئین، التهاب را در سنین بالا کاهش میدهد. پیشتر در تحقیقاتِ انجامشده مشخص شدهبود که کافئین قادر است از بروز بیماریهای قلبی و دیابت نوع ۲ جلوگیری کند.
مصرف کافئین، بروز التهابات در سنین ۶۰ تا ۹۰ سال را کاهش میدهد. البته تحقیقات گوناگونی در رابطه با کافئین و قهوه و ارتباطشان با سلامتی صورت گرفته است. حتی در برخی از این مطالعات ذکر شده که خوردن قهوه داغ احتمال ابتلا به سرطان را افزایش میدهد و سیستم دفاعی بدن را هم تضعیف میکند.
طی تحقیقات جدیدی اعلام شد که کافئین جلوی رشد و تکثیر سلولهای التهابزا را میگیرد
این تحقیقات در طولانی مدت روی ۱۱۴ نفر انجام شد و در حالی که دانشمندان از دستیابی به نتایج خوب [از مصرف کافئین] ناامید بودند، دریافتند که کافئین روی گروهی از افراد تاثیرات دیگری میگذارد. این تاثیرات بیشتر روی افراد ۶۰ تا ۸۹ سال رخ میداد و مشخص شد که کافیئن روی این افراد باعث جلوگیری از بروز التهاب میشود. در تحقیقات انجام شده به این موضوع اشاره شد که افراد مسنی که کافئین مصرف میکنند، سالمتر هستند و حتی عمر طولانیتری دارند.
در یکی از مطالعات، افرادی که به طور منظم قهوه مینوشیدند، دارای علائم التهابی کمتری نسبت به افرادی بودند که به طور غیرمنظم این کار را میکردند.
علاوه بر این، بررسی ۱۵ مطالعه دیگر در مورد اثرات قهوه، کافئین و مشتقات آن بر روی مارکرهای التهابی نشان داد که مصرف کم، متوسط و زیاد قهوه دارای اثرات ضد التهابی است.
سخن پایانی
نوشیدن قهوه، حتی در مقادیر کم، به کاهش التهاب کمک میکند. همچنین خطر ابتلا به برخی بیماریها مانند دیابت نوع ۲، بیماریهای قلبی و شاید حتی انواع خاصی از سرطان را کاهش میدهد.