انجیر تازه از میوه هایی است که حکما آن را بسیار به غذای مطلق نزدیک دانسته اند، بدین مفهوم که از خوردن آن خون خوبی با کیفیت معتدل پدید می آید. این میوه از مواردی است که می توان از آن در درمان انواع یبوست سود جست و از عوارض جانبی مسهلها مثل ناسازگاری مزاجی، وابستگی، تحریک شدید روده، گشادی کولون، دل پیچه و استفراغ در امان بود. همچنین یکی از ویژگیهای مثبت این میوه نداشتن منع مصرف در دوران باداری یا شیردهی و قابل استفاده بودن برای تمام سنین می باشد.
انجیر تازه برای رفع انواع یبوست سودمند است، به ویژه اگر بیمار علاوه بر یبوست دچار کم خونی باشد یا در دوره نقاهت بیماری به سر ببرد یا قصد اصلاح وزن داشته باشد. توضیح اینکه فرد لاغر مبتلا به یبوست، باید تعدادی انجیر را به عنوان یک میان وعده اضافه به غذای اصلی بیفزاید، و فرد چاق دچار یبوست باید انجیر را به عنوان یک وعده غذا ترجیحا صبحانه میل کند. در فصولی که انجیر تازه در دسترس نیست، می توان از انجیر خشک خیسانده در اب یا گلاب یا پخته شده در شیر یا اب بهره جست.
در مورد انجیر این نکته نیز گفتنی است که میل دهنده مواد زاید به سمت پوست است یعنی باعث دفع آنها از طریق پوست می گردد. این ویژگی از دوجهت قابل توجه است یکی اینکه افراد دچار بثورات پوستی شدید ممکن است با خوردن آن دچار تشدید بثورات گردند و دیگر اینکه یکی از بهترین گزینه های درمانی برای افراد دچار سوء مزاج بلغمی می باشد چرا که از نظر عده ای از حکما بهترین مسیر برای دفع سموم بلغمی مسیر پوستی می باشد. همچنین حکما برای انجیر خاصیت نضج و اسهال مواد بلغمی یعنی آماده سازی آنها برای دفع و نیز دفع آنها قائل شده اند. به عبارتی انجیر یکی از بهترین گزینه ها برای افراد چاق غیرگوشتی به ویژه خانمهای چاق می باشد.
در روایت مختلف نیز در مورد انجیر منافعی ذکر کرده اند از جمله ذکر کرده اند، که افزایش دهنده قوای جنسی، موثر در درمان بواسیر و نِقرِس و سردىِ مزاج و بوی بد دهان است. همچنین ذکر شده که خوردن انجیر، انسدادها را نرم مىکند و براى بادهاى قولنج، سودمند است. جالب اینکه در روایات متذکر گردیده اند که در روز، از آن فراوان بخورید و در شب در خوردن آن زیاده روی نکنید.
منبع : بهداشت نیوز