جو، بهعنوان یکی از منابع عالی فیبر، بدن انسان را عاری از مواد سمی نگه میکند. جوانه جو که غنی از فیبر غذایی است، بهعنوان منبع سوختی برای باکتریهای خوب روده بزرگ عمل میکند. این باکتریها به تخمیر فیبر درون جو کمک میکنند و این روند به شکلگیری اسید بوتیریک منجر میشود که سوخت اولیه برای سلولهای روده است. محققان با توجه به همین مزیتها معتقدند که جو در حفظ سلامتی روده واقعا تاثیر دارد.
جو از طریق حفظ سلامتی رودهها، به کاهش مدتزمان حرکت مدفوع کمک میکند و در تمیز نگه داشتن معده نیز نقش دارد. جو با توجه به ویژگیهای خاصی که دارد، احتمال ابتلا به سرطان کولون و بیماری هموروئید را تا حد زیادی کاهش میدهد.
جو نقش موثری در جلوگیری از تشکیل سنگ صفرا در بین زنان دارد. از آنجایی که جو غنی از فیبر نامحلول است، واقعا ترشح اسید صفراوی را کاهش میدهد. این حالت درنتیجه حساسیت نسبت به انسولین را افزایش میدهد و سطح تریگلیسیرید را پایین میآورد. براساس گزارشی که در American Journal of Gastroenterology منتشر شده است، خطر شکلگیری سنگ صفرا در بین زنانی که رژیم غذایی با فیبر بالایی دارند، ۱۷ درصد کمتر از زنان دیگر است.