کد خبر: ۷۷۴۲۵۳
تاریخ انتشار : ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۸:۰۵

قارچی که می‌تواند جایگزین گوشت باشد

استارت‌آپ "ATTA" با ساختن سیستم‌هایی هوشمند و مقرون به صرفه پرورش قارچ، این ماده غذایی را به عنوان یک جایگزین جدی گوشت معرفی کرد.
قارچی که می‌تواند جایگزین گوشت باشد
آفتاب‌‌نیوز :

قارچ‌ها غنی از مواد مغذی هستند و می‌توانند حداقل جایگزین مقداری از مصرف گوشت شوند. در حال حاضر نیز تعداد کشاورزان و کارآفرینانی که مایل به پرورش قارچ هستند، کم نیست. اما بسیاری از آن‌ها از امکانات مناسبی بهره‌مند نیستند و برخی دیگر که امکانات مناسبی ندارند به فکر ساخت یک ساختار هوشمند هستند.

به گزارش آی او، این امر باعث شد تا استارت‌آپ ATTA دانش خود را در مورد ساخت و ساز مکان مناسب پرورش گیاه ارتقا و یک سیستم هوشمند برای پرورش قارچ توسعه دهد. نخستین نمونه اولیه در حال حاضر راه اندازی شده و آن قدر ساده است که هر سوپرمارکتی می‌تواند از آن برای پرورش قارچ استفاده کند.

در ادامه صحبت‌های یکی از بنیانگذاران این استارت آپ به نام "سباستین مدل" (Sebastian Modl) که خودش یک پرورش دهنده قارچ است را می خوانید.

نام ATTA از کجا آمده است؟

ATTA نام لاتین مورچه‌های برگ بُر است که بیش از ۳۰ میلیون سال است که آن‌ها در ایجاد مزارع قارچ نقش مهمی دارند. آن‌ها الگو‌های بزرگ ما هستند. این حشرات رژیم غذایی خود را در سیر تکاملی تغییر داده و به قارچ تبدیل کرده‌اند و آن را در لانه خود روی برگ‌های جمع‌آوری شده پرورش می‌دهند.

یک مرکز پرورش قارچ چگونه است؟

مرکز پرورش قارچ ما یک سیستم ماژولار است و می‌تواند هم در سالن‌های بزرگ و هم در فضای باز قرار گیرد. برای ایمن سازی عملیات برداشت، ما یک پلتفرم نظارت از راه دور را راه اندازی کرده‌ایم. ضروری است که این تسهیلات امکان تولید غیرمتمرکز را فراهم کنند و نیاز به مسیر‌های حمل و نقل طولانی را از بین ببرند. این موضوع انتقال آن به شهر‌های بزرگ را نیز آسان‌تر می‌سازد. طراحی ماژولار (Modular design) یا مدولار بودن در طراحی، یک اصل در طراحی است که یک سیستم را به قطعات کوچک‌تر به نام ماژول تقسیم می‌کند.

انگیزه شما چیست؟

قارچ‌ها جایگزین فوق العاده‌ای برای گوشت هستند. ما قارچ‌های زیادی را آزمایش کردیم تا این که بهترین نوع آن را پیدا کردیم و آن قارچ Lion's Mane است. این قارچ دارای چندین خواص همانند گوشت با انتشار دی‌اکسید کربن و مصرف منابع بسیار کمتر است. در آسیا، این قارچ یک غذای لذیذ در نظر گرفته می‌شود و اغلب با گوشت مرغ یا خرچنگ مقایسه می‌شود. به عنوان یک تقویت کننده واقعی مغز نیز شناخته می‌شود.

آینده شرکت خود را طی پنج سال دیگر چگونه می‌بینید؟

دو هفته دیگر اولین برداشت خود را خواهیم داشت که آن را به رستوران‌ها و شرکت‌های فرآوری خواهیم فروخت. اگر به عنوان یک تولیدکننده کار کنیم و جریان نقدی مثبت داشته باشیم، به سرمایه گذاری در ساخت سیستم ادامه خواهیم داد. در پنج سال آینده ما می‌خواهیم تجهیزات خود را در سراسر اروپا بفروشیم تا افراد زیادی را قادر به پرورش قارچ به صورت حرفه‌ای و مقرون به صرفه کنیم و علاوه بر آن رژیم غذایی خود را نیز سالم‌تر و پایدارتر کنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین