مراقبت از سلامت کبد به اقداماتی فراتر از پرهیز از مصرف نوشیدهیهای الکلی نیاز دارد. به عنوان نمونه، انتخابهای اشتباه سبک زندگی میتواند شما را در معرض ابتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی، که به واسطه انباشت بیش از حد چربی در کبد شکل میگیرد، قرار دهد. این بیماری افراد بسیاری در سراسر جهان را تحت تاثیر قرار میدهد و خطر برخی از پیامدهای ناخوشایند سلامتی را افزایش میدهد.
فعالیت بدنی منظم و مصرف غذاهای سالم میتواند به محافظت از شما در برابر ابتلا به کبد چرب غیرالکلی کمک کند. افزون بر این، پژوهشی جدید نشان داده است که عصاره چای سبز ممکن است برای افراد مبتلا به این بیماری مفید باشد.
پژوهشگران طی این مطالعه متوجه شدند که کاتچینهای موجود در چای سبز با حضور در کبد میتوانند به بهبود بیماری کبد چرب غیرالکلی کمک کنند. کاتچینها آنتی اکسیدانهایی هستند که میتواند به محافظت از سلولهای بدن انسان کمک کنند. با بررسی این فرآیند در موش ها، پژوهشگران دریافتند که انواع خاصی از کاتچینها به نام اپیگالوکاتچین و اپیکاتچین میتوانند در فعال کردن گیرنده PPARα نقش داشته باشند که میتواند عاملی کلیدی در فرآیندهای متابولیک باشد.
عصاره چای سبز به شکل مکمل در دسترس است. با این وجود، برخی کارشناسان مانند نوا کوکران، متخصص تغذیه، به این نکته اشاره داشته است از آنجایی که این مطالعه با حضور سوژههای حیوانی انجام شده است، نمیتوان به طور قطع اطمینان داشت که شرایطی مشابه در انسانها نیز رخ دهد.
به گفته کوکران، مطالعات با حضور سوژههای حیوانی برای جمع آوری اطلاعات و شواهد اولیه خوب هستند که میتوان آنها را بعدا در مطالعاتی با حضور سوژههای انسانی آزمایش کرد، اما نمیتوان پیشنهاد کرد که نتایج مطالعات حیوانی همان چیزی است که در انسانها نیز رخ میدهد.
هیچ ترکیب، ماده غذایی، نوشیدنی یا ماده اولیه همانند عنصری جادویی برای تقویت سلامت و بهبود بیماری عمل نمیکند. این به رژیم غذایی کلی فرد در طول زمان و همچنین دیگر عوامل سبک زندگی مانند فعالیت بدنی، میزان مصرف نوشیدنی الکلی، خواب، مدیریت استرس، داروهای مصرفی و معاینات پزشکی منظم بستگی دارد.
در شرایطی که هیچ غذایی به تنهایی نمیتواند معجزه کند، رژیم غذایی فرد بی تردید نقش مهمی در بهبود یا آسیب دیدن عملکرد کبد ایفا میکند و انتخابهای غذایی سالم میتواند کمک قابل توجهی به تقویت این اندام کلیدی بدن انسان کند.
بیماری کبد چرب غیرالکلی به طور مستقیم با خوراکیهای مصرفی انسان در ارتباط است. شما یا غذاهای التهابزا یا ضد التهاب مصرف میکنید. غذاهای التهابزا مانند پروتئینهای حیوانی، چربیهای اشباع، قندهای پالایش شده و غذاهای بسیار فرآوری شده موجب تحریک و بدتر شدن بیماری کبد چرب غیرالکلی میشوند.
در مقابل، غذاهای ضد التهاب مانند میوه ها، سبزیجات، غلات، حبوبات، و دانههای خوراکی گزینههایی هستند که با التهاب مقابله کرده و به بهبود عملکرد کبد کمک میکنند.