اکثر ما سیب را دوست داریم و میخوریم، اما برخی از افراد پوست سیب را دوست ندارند و پوست سیب را دور میاندازند، زیرا معتقدند پوست حاوی موم یا باقی مانده آفت کش بالقوه است. اما اگر پوست آن را نخورید، برخی از مواد مغذی قابل توجهی را از دست خواهید داد.
اگر پوست سیب را در سطل زباله بیندازید، حدود یک سوم فیبر کل سیب از بین میرود. اگر پوست را جدا کنید، بیشتر ویتامین E و ویتامین K سیب و تمام فولات موجود در آن را از بین خواهید رفت. با پوست سیب، مقدار چربی قهوهای در بدن افزایش مییابد و باعث میشود کالری بیشتری بسوزانیم که باعث کاهش وزن میشود.
در واقع، وقتی به دنیا میآییم، بدن ما دارای مقدار زیادی چربی قهوهای است. این چربی قهوهای اندامهای اصلی بدن را احاطه کرده و آن را گرم نگه میدارد. اما با افزایش سن، میزان چربی قهوهای در بدن شروع به کاهش میکند.
به گفته کارشناسان، اگر موفق به فعال کردن چربی قهوهای شویم، وزن افزایش نمییابد. میتواند برای دیابت و بیماریهای قلبی مفید باشد.
مواد مغذی و فواید پوست سیب
ویتامین A، ویتامین C، پتاسیم، کلسیم، فولات، آهن و پوست سیب سرشار از فسفر از بسیاری جهات برای سلامتی ما بسیار موثر هستند. اگر آن را به طور منظم مصرف کنید، به کاهش وزن و هضم غذا کمک میکند.
در پوست سیب، ترکیب کورستین به محافظت از سلولهای مغز در برابر آسیب کمک میکند و از دست دادن حافظه جلوگیری میکند و همچنین تمرکز را افزایش میدهد.
پوست سیب به تنظیم قند خون کمک زیادی میکند. اگر افراد مبتلا به قند خون یا دیابت یک سیب را با پوست بخورند به کنترل سطح قند خون کمک میکند.
پوست سیب خطر ابتلا به گلوکوم را کاهش میدهد. برای سلامت چشمان شما مفید است.
پوست سیب از پوسیدگی دندان جلوگیری میکند.
کوئرستین نوعی فلاونوئید است که در پوست سیب یافت میشود. این نه تنها التهاب را کاهش میدهد، بلکه دارای خواص آنتی اکسیدانی نیز میباشد.
این عنصر از تنظیم پلاکت جلوگیری میکند تا لختههای خون در رگها تشکیل نشود. ماهیچههای قلب نیز تسکین مییابند که به کاهش حملات قلبی نیز کمک میکند. کوئرستین موجود در جوشانده پوست سیب بر عملکرد و بهبود ریهها تاثیر زیادی میگذارد.
یکی از مهمترین مزایای پوست سیب این است که مقدار آنتی اکسیدان موجود در آن بسیار زیاد است و به همین دلیل در پیشگیری از سرطان بسیار مفید است.
مطالعهای که در مجله تغذیه و سرطان منتشر شده است نشان میدهد که این آنتی اکسیدانها به محافظت در برابر انواع مختلف سرطان مانند سرطان سینه، سرطان پروستات و ... کمک میکنند.
جوشانده پوست سیب سرشار از فیبر است و برای جلوگیری از تشکیل سنگ صفرا یک گزینه مناسب است.
تهیه جوشانده پوست سیب
این دمنوش خوشمزه را امتحان کنید. این یک مایع معجزه آسا است. دم کرده پوست سیب و دارچین طعم خوبی دارد.
مواد لازم:
۴ لیوان آب
یک چوب دارچین
پوست ۴ عدد سیب سبز
۱ قاشق غذاخوری عسل
طرز تهیه:
۴ فنجان آب را همراه با چوب دارچین و پوست سیب در قابلمهای روی حرارت زیاد بجوشانید.
وقتی مایع به نقطه جوش رسید بلافاصله آن را خاموش کنید و سپس روی آن را بپوشانید و اجازه دهید ۲۰ دقیقه بماند.
صاف کنید و از این دمنوش خوشمزه و سرشار از مواد مغذی لذت ببرید.