این روز جهانی به منظور آگاهسازی عمومی در مورد مزایای گیاهخواری مانند کاهش خطرات بیماریهای قلبی و سایر عوارض سلامتی، گرامی داشته میشود.
گیاهخواری همچنین منجر به حفاظت از حیوانات شده و نقش چشمگیری در کاهش خطر انقراض آنها نیز دارد. در همین حال گیاهخواری، روند تولید گازهای گلخانهای را که مسوول تسریع گرمایش جهانی هستند، کاهش میدهد.
روز جهانی گیاهخواری در سال ۱۹۷۷ میلادی توسط انجمن گیاهخواران آمریکای شمالی (NAVS) به منظور برجسته کردن فواید گیاهخواری از جمله نجات جان حیوانات، تعیین و به دنبال آن نیز در سال ۱۹۷۸ میلادی از سوی اتحادیه بینالمللی گیاهخواران تایید شد. از آن زمان تاکنون هر ساله در تاریخ اول اکتبر، این مناسبت جهانی گرامی داشته میشود.
هدف اصلی از گرامیداشت این روز جهانی ایجاد آگاهی در مورد مزایای متعدد گیاهخواری و ایجاد شبکههای حمایتی برای گیاهخواران در سراسر جهان است.
با کاهش مصرف گوشت میتوان اثرات مضر آن بر محیط زیست را نیز کاهش داد. علاوه بر این، گیاهخواری خطر ابتلا به عفونت، آنفلوآنزای پرندگان و بیماریهای منتقله از طریق ماهی را از بین میبرد.
به گزارش news ۱۸، چندین مطالعه نشان داده اند که رژیم گیاهخواری به حفظ سلامت قلب کمک میکند و خطر ابتلا به دیابت را نیز کاهش میدهد.