مطالعات متعددی در کشورهای مختلف از جمله ایران درباره رابطه بین نوع رژیم غذایی و افسردگی انجام شده است و همگی نشان میدهد که مصرف برخی مواد غذایی احتمال بروز علایم افسردگی در افراد را تشدید میکند و برخی در عوض تاثیر مثبتی بر کاهش این علایم دارد.
شکلات تلخ
سرشار از آنتی اکسیدان ها فلاونوئیدها و منیزیم است و برای جلوگیری از نوسانات خلقی مرتبط با یائسگی و سندروم پیش از قاعدگی مفید است.
کربوهیدرات های پیچیده و تصفیه نشده
کربوهیدرات موجود در غلات سبوس دار و سبزیجات می تواند بر خلق و خوی فرد تاثیر آرام بخشی داشته باشد.
گردو
یکی از غنیترین منابع اسیدهای چرب امگا ۳ محسوب میشود که در حمایت از عملکرد مغز و کاهش علائم افسردگی نقش دارد.
غذاهای تخمیر شده
ماست سرشار از پروبیوتیکها است که سلامت روده و خلق و خوی را بهبود میدهد.
لوبیا
این ماده خوراکی منبع آلی از پروتئین و فیبر است و در نتیجه به حفظ سطح قند خون کمک می کند و بر خلق و خوی تاثیر مثبت می گذارد.
سلنیوم و روی
این دو ماده معدنی با کاهش التهاب در بدن خلق اول را بهبود میدهند.
خوراکی هایی با قند بالا
مواد قندی می تواند علائم افسردگی را با افزایش ناگهانی قند خون و به دنبال آن احساس خستگی و ناراحتی تشدید کند.
قهوه
کافئین فرد را عصبی میکند الگوی خواب را بر هم می زند و می تواند به تشدید افسردگی کمک کند.
نان سفید
آرد سفید فراوری شده به سرعت به قندخون تبدیل میشود و میتواند باعث افزایش انرژی و تشدید اضطراب شود.